lauantai 3. huhtikuuta 2021

Limenmakuiset Aleksanterin-leivokset


 Tuunailin pääsiäisen kunniaksi Aleksanterin leivokset keväisen raikkaiksi kahvipöydän tarjottaviksi. Näistä tuli ihan SUPER herkullisia ja todellakin raikkaita limen ansiosta. Väliin keitin itse limecurdin tällä reseptillä ja pinnalle tulevan sokerikuorrutteen maustoin myös limen mehulla. Harmi, etten saanut täysin vangittua leivosten kaunista pastellinvihreää väriä kuviin. Jos yhtään pidät limen mausta- ovat nämä sinunkin herkkuasi!

(12kpl)

Pohja:
200g voita
80g sokeria
1 iso kananmuna
0,5tl leivinjauhetta
300g vehnäjauhoja

Väliin limecurd:
3 keltuaista
1/2 dl sokeria
1/2 dl hillosokeria
2 tl limetin kuorta raastettuna
1/2 dl limetin mehua
50g voita

Kuutioi voi valmiiksi, tarvitset sitä hetken päästä. Mittaa voita lukuunottamatta kaikki ainekset kattilaan. Sekoita ja laita lämpö päälle. Sekoita voimakkaasti koko ajan keskilämmöllä kunnes seos sakenee (ja muuttuu vaaleankeltaiseksi).
Nosta kattila pois levyltä ja laita voikuutioita muutama kerrallaa koko ajan samalla sekoittaen. Kun kaikki voinokareet ovat sulaneet ja tahna on tasaista, laita se jääkaappiin kannellisessa kipossa.
 
Kuorrutus:
n.1/2 pkt tomusokeria
3-4 rkl limen mehua
(tarvittaessa tilkka vettä)
limenvihreää elintarvikeväriä
n. 0,5tl kaakaojauhetta

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa. Laita taikina n. puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina sitten n. 3,5-4mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja puolita pohja keskeltä kahtia.

2. Levitä toisen pohjan päälle limecurdia ja nosta sitten toinen puolisko väärin päin päälle- eli paistopinta alaspäin.

3. Sekoita tomusokerista ja limen mehusta paksuhko "tahna". Ota n. 1 rkl sivuun, vaikkapa kahvikuppiin. Värjää isompi määrä kuorrutetta hennon limenvihreäksi ja kahvikupissa oleva kuorrute tumman ruskeaksi kaakaojauheella.

4. Kaada limenvihreä kuorrute leivoslevyn pinnalle ja tasoita varoen. Laita sitten ruskea kuorrute esim. minigrip pussiin ja tee nurkkaan pieni reikä. Tee kuorrutteen pinnalle ohuita ruskeita raitoja n. 2,5-3cm:n välein. Vedä sitten coctailtikulla raitojen läpi, joka toinen eri suuntaan.

5. Laita leivoslevy hetkeksi pakastimeen ja leikkaa sitten paloiksi (n. 5x6cm) veden alla kuumennetulla veitsellä. leivokset säilyvät hyvinä pitkään ja jopa mehevöityvät vanhetessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti