maanantai 5. huhtikuuta 2021

Limeposset


Jatketaan lime-teemalla, sillä kaupasta kotiutui niin iso pussillinen limejä, että niille oli keksittävä muutakin käyttöä, kuin nuo Aleksanterin leivokset. Tämä on ihastuttavan raikas jälkiruoka, joka valmistuu kuin itsestään ja sopi pääsiäiseenkin vallan mainiosti. Limen happo hyydyttää kerman, joten liivatetteellakaan ei tarvitse tässä reseptissä "läträillä". Tästä saa myös helposti maidottoman version esim.surewhipilla. Kokeilepa, jos pidät raikkaista herkuista! 😋

5dl kuohukermaa
2dl sokeria
130g limen mehua
2 limen raastettu kuori
 
1. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori lautaselle. Halkaise limet ja purista seuraavaksi mehut talteen.
 
2. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa samalla koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi limen kuoriraaste, sekä mehu sekaan. Sekoita ja kaada annosmaljoihin. Peitä maljat kelmulla ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3-4 tunniksi. Nauti posset vaikkapa kermavaahdon kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti