torstai 7. lokakuuta 2021

Puolukka-toscapiirakka



 
Mikäs sen syksyisempää herkkua, kuin puolukkainen, makea piirakka. Tällä kertaa tein sen toscakuorrutteella. Makea tosca, sekä kirpsakka puolukka ovat mahtava makupari keskenään. Halutessasi voit maustaa pohjan kardemummalla, joka antaa piirakalle ihan erilaisen maun. Ehkäpä tätä viikonlopun kahvipöytään? 😊

(n. 20 palaa)

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja    
3 tl leivinjauhetta    
200 g sulatettua voita
1 dl maitoa   
4 munaa      
3 dl sokeria   
(1,5tl kardemummaa)
3dl puolukoita

Kuorrute:
150 g voita    
200 g mantelilastuja   
2 dl sokeria    
1 dl maitoa    
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää osa jauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää voisula, loput jauhot, leivinjauhe, sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada taikina sitten n.36x28cm:n kokoiseen vuokaan.
Ripoittele puolukat tasaisesti pinnalle. Paista 175 asteessa n. 20min.

2. Laita kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä n. 10-15 minuuttia, niin että seos sakenee kunnolla. Anna jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje ja ihana kuva, taas kerran. Kiitos! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi ♥️ Mukavaa, jos tulee reseptille käyttöä. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ööö...ei, vaan 0,5tl, eli puoli teelusikallista ☺️

      Poista