perjantai 17. joulukuuta 2021

Jouluiset pullabriossit

 Hei, pitkästä aikaa! Loppuvuosi on kulunut niin työn touhussa, että tänne blogiin en ole ehtinyt leipoa laisinkaan, pahoittelut siitä. Vielä pitäisi jaksaa rutistaa yksi päivä tälle vuodelle ja sitten loppuvuosi onkin ylityövapaita ja joulupuuhia.

Leivoin eilen näitä superherkullisia pullabriosseja pakastimeen, odottelemaan joulua. Eihän näitä aattona syödä jaksa, mutta vaikkapa joulupäivän jälkiruokakahvin kanssa sitten 🎄

Näihin pulliin kätkeytyy sisälle, jos jonkin näköistä herkkua, mutta reseptiä voi varioida ihan oman mielensä mukaan ja piilottaa sisälle niitä omia lempparimakujaan. 


Näihin tarvitset:
1pkt esikaulittua, laskostettua voitakinaa 
paistonkestävää vadelma, omena tai luumuhilloa
1, tai 2rs hedelmämix (pieni rasia säilykekirsikoiden vieressä kaupan hyllyllä)
sukatteja, rusinoita tai kuivattuja luumuja
hasselpähkinärouhetta
kananmuna
pomadaa ja säilykekirsikoita koristeluun

1. Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön ja leivo sitten normaalisti pullataikina.
 
2. Kaulaa pullataikina n. 50x60cm kokoiseksi levyksi. Kaulaa voitaikina samankokoiseksi.

3. Levitä kaulatun pullataikinan pinnalle paistonkestävää marmeladia ja ripoittele pinnalle esim. hedelmämixiä, hasselpäkinärouhetta. Aseta sitten voitaikinalevy ripottelemiesi rouheiden päälle ja ripoittele pinnalle vielä esim. paloiteltuja säilykekirsikoita ja/tai kuivattuja luumuja.

4. Kääri taikina sitten rullaksi ja nipistele saumakohta kiinni. Leikkaa pötköstä n. 2cm siivuja ja asettele ne leivinpaperin päälle, uunipellille. Anna kohota n. 1h liinan alla.

5. Voitele pullat kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
Anna jäähtyä.

6. Sekoita kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista tiukahko "pomada" ja spritsaa raidoiksi pullien pinnalle. Koristele vaikkapa säilykekirsoikoiden puolikkailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti