keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Broileripiirakka



Tässäpä hyvä lounas tai iltapalapiirakka. Ohjetta voi soveltaa monella eri tapaa. :)


Piirakkapohja: 150 g voita jääkaappikylmänä
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 muna jääkaappikylmänä
 
1/2 kesäkurpitsa
1 keltasipuli
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
450g broilerin rintafileetä
aromisuolaa
sitruunapippuria
2 dl kermaviiliä
3 munaa
2 dl kermaa
1 dl parmesanraastetta
1/2dl aurinkokuivattuja tomaatteja
kirsikkatomaatteja ja persiljaa
Täyte: Kuutio voi pieniksi paloiksi ja mittaa kulhoon jauhojen sekä suolan kanssa. Sekoita keskenään murumaiseksi monitoimikoneessa. Lisää muna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Esipaista piirakkaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Laske paistolämpötila 200 asteeseen.Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paloittele sipulit. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pannulla noin 3-5 minuuttia. Nosta lautaselle. Paista broileri öljyssä ja mausta. Lisää vihannekset joukkoon. Pilko aurikokuivatut tomaatit ja laita kulhoon.

Laita kermaviili kulhoon ja lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää kerma hiljalleen sekoitellen. Lisää parmesaani. Kääntele aurinkokuivatut tomaatit ja broilerikasvisseos muna-kermaseoksen joukkoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja asettele kirsikkatomaatit täytteen päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta on saanut kauniin värin (n. 40 minuuttia). 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti