tiistai 30. syyskuuta 2014

Aprikoosileivokset

Mmmmm....aprikoosi on aivan liian vähän käytetty raaka-aine leivonnassa. Siis ainakin minulla. Näistä leivoksista tuli ihanan raikkaita ja pirtsakan makuisia! Koristemalla eri tavoin, näistä voisi muunnella vaikka millaisia herkkuja :) Ja voisihan päällä olla vaikka päärynää, mangoa, omenaa...rajana vain taivas!

Pohja:
2      munaa
1  dl     sokeria
2  dl     vehnäjauhoja
1  tl     leivinjauhetta
1  tl     vaniljasokeria
2  rkl     kaakaojauhetta
75  g     Valio voita
3/4  dl     Valio maitoa

Täyte:
3      liivatelehteä
1  tlk  (425/250 g)     aprikoosia
1/2  dl     sokeria
1  prk  (200 g)     vaniljarahkaa
2  dl     kuohukermaa

Pinnalle:
1  tlk  (425/250 g)     aprikoosia
3  rkl     sokeria

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2.Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Lisää siihen maito, jäähdytä hetki. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja voi-maitoseos.

3.Levitä taikina reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 23 x 30 cm).

4.Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsä. Ota uunista. Anna jäähtyä vuoassa.

5.Liota liivatelehtiä 5 - 10 min kylmässä vedessä. Soseuta säilykeaprikoosit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Makeuta hedelmäsose sokerilla. Lisää hedelmäsoseeseen rahka. Vaahdota kerma.

6.Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan (1 rkl). Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmä-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte pohjalle.     koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte pohjalle.

7.Anna hyytyä vuoassa 4 tuntia tai yön yli. Levitä hyytyneelle tortulle kevyesti makeutettu hedelmäsose. Leikkaa paloiksi. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti