torstai 11. syyskuuta 2014

Kinuskinen omenapiirakka

Lähes joka aamu, kun haen postit laatikosta, on kuistillemme ilmestynyt salaperäisen näköinen pussukka. Naapurin kiltti vanha rouva on tuonut lapsillemme omenoita syötäviksi (ja minä kannan vielä äidin puista lisää :D). Niitä on kuitenkin minullekin asti jalostettaviksi, joten nyt tein niistä tällaisen päiväkahvin kaveriksi... Tämän kaveriksi aion kovertaa vielä pallon vaniljajäätelöä :p

Pohja: 150g margariinia tai voita
           2dl sokeria
           2 munaa
           3,5dl vehnäjauhoja
           2tl leivinjauhetta
           2dl kermaa

Täyte: n.litra omenoita
           1rkl voita
           2rkl fariinisokeria
           1tl kanelia

Päälle kinuskikastiketta...ja sitä jädeä ;)

1. Kuori ja pilko omenat kattilaan. Lisää voi, kaneli ja sokeri. Keitä n. 10min., niin että omenat hieman pehmenevät.
2. Laita pehmeä voi/margariini kulhoon ja "kippaa" päälle muut pohjan aineet. Sekoita tehokkaasti puuhaarukalla.
3. Laita taikina voideltuun piirakka/ irtopohjavuokaan. Kippaa omenaseos päälle tasaisesti.
4. Paista 175 asteessa n. 45min.
5. Valuta valmiin, hieman jäähtyneen piirakan päälle kinuskikastiketta. (...ja ainakin 1 pallo sitä jädeä ;))


4 kommenttia:

  1. Ei ole omaa omppupuuta, eikä Kotikadun mummuillakaan pihoillaan. Mutta aprikooseja, kirsikoita, luumuja ja pähkinäpuita löytyy. Viini(rypäle)tarhoja on silmänkantamattomiin. - Marketti on sensijaan pullollaan Kukkukello -maassakin omenoita. Parhaimmat tulevat läheltä Italian rajaa.....aion kokeilla tätä reseptiä!

    VastaaPoista
  2. Tästä reseptistä tuli vahingossa ihan valtavan hyvä. Tällä aion kyllä tehdä piirakan jos toisenkin jatkossa. Nam! :p

    VastaaPoista
  3. Aivan mieletön kakku!! Näin hyvää taikinaa en ole pitkään aikaan onnistunut tekemään, - tahmeaa, kuohkeaa ja kerrassaan ihana kerman maku jää suuhun. Kiitos:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla! Tästä piirakasta onkin jo aikaa. Pitäisipä tekaista uudemman kerran itsekin ☺️

      Poista