lauantai 13. syyskuuta 2014

Poro-paprikapiirakat

Halusin iltakahvivieraille makeiden tarjottavien kaveriksi jotakin suolaista (tietysti). Makeana tarjottavana tein puolukkamuffinsseja, joten vähän "lappi-teemalla" mentiin ja kaveriksi valikoitui poropiirakat... :) Ohje on Valion...


Pohja:

100  g voita
2  dlvehnäjauhoja
1/4  tl suolaa
1/2  tl paprikajauhetta
2  rkl vettä


Poro-paprikatäyte:
150  g ohuita viipaleita kylmäsavuporoa
1 punainen paprika
1  pussi  (150 g) Emmental raastetta
3 munaa
2  dl ruokakermaa
1/4  tl mustapippuria myllystä
1  dl persiljaa hienonnettuna
                   

1.Nypi voi, jauhot ja mausteet sekaisin käsin tai monitoimikoneessa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm).

2.Kuutioi kylmäsavuporo ja paprika. Laita kuutiot taikinan päälle.
 Yhdistä juustoraaste, munat, kerma ja mausteet kulhossa ja kaada kuutioiden päälle.

3.Paista uunissa 200 asteessa n. 35 min.

VINKKI:Voit tehdä piirakat myös annosvuokiin (halkaisija n. 10 cm). Paista uunissa 200 asteessa 15 - 17 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti