sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Gluteeniton siemennäkkäri


Muistatteko vielä tätä herkkua? Otat pienen palan, sitten toisen...ja pian koko pellillinen on tuhottu 😀 Näin käy ainakin itselleni ja nykyisin teenkin aina pari pellillistä kerrallaan...

2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

1.Laita uuni 150°C (kiertoilma).

2.Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.

3.Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

4.Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.

5.Laita käsi pakastepussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti). Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.

6.Paista uunissa noin tunti ja anna näkkileivän sitten jäähtyä.

4 kommenttia:

  1. Jos tämän tekisi vaikkapa ruisjauhoilla, onnistuisiko? Sehän ei tietenkään ole gluteeniton, mutta onnistuisiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan kokeillut, mutta jos mietin rakennetta ja makua, niin uskon, että saattaisi onnistuakin 😊

      Poista
  2. Paljonko tav. uunissa paistoaika?

    VastaaPoista