torstai 5. lokakuuta 2017

Marengit


Tein pitkästä aikaa marenkeja- tietenkin jo hieman Halloweenia silmällä pitäen. Näitä on mukavaa laittaa vaikkapa kakun päälle koristeeksi. Laitoin tomusokerin sijaan Salted caramelin makuista makutomusokeria Näistä tuli ihanan rapeita ja sisältä mukavan sitkeitä. Ihan täydellisiä, siis 💓

4 kananmunan valkuaista
150g salted caramel- makutomusokeria (tai tavallista tomusokeria)
1rkl sitruunamehua
punaista ja keltaista pastaväriä

1. Vatkaa valkuaisia hetki täydellä teholla (huom! teräskulhossa). Kun valkuaiset alkavat vaahdottua, lisää tomusokeria hieman kerrallaan vaahdon joukkoon. Kun kaikki tomusokeri on lisätty, kaada joukkoon sitruunanmehu, sekä pastaväriä. Marenki on valmista, kun otat sormenpäähän hieman marenkia ja ravistat. Jos marengissa pysyy "huippu", niin se on valmista. Jos marenki alkaa "lohkeilla"- olet vatkannut liikaa!

2. Laita tylla pursotinpussiin. Täytä pussi marengilla ja pursottele pieniä marenkeja leivinpaperin päälle, uunipellille.

3. Kuivata marenkeja 90-100 asteessa n. tunti ja jätä marengit sitten vielä uuniin jälkilämpöön vaikkapa pariksi tunniksi.

3 kommenttia:

  1. Heips. Marengit kuivuu vielä uunissa ja taidan onnistua���� Maistoin yhden, ihanan rapea kuori ja vaikka marengeista en hurjasti välitäkkään niin maistuikin marengilta. Koristeiksi tulossa. Miten säilytän?
    T. Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hyvä, Elina!! 👌 Anna jäähtyä ja säilytä suljetussa, ilmatiiviissä rasiassa. Laita kerrosten väliin leivinpaperia vaan. En muuten itsekään tykkää hirveästi marengista, mutta koristeena ovat ihania ❤

      Poista
    2. Kiitos taas tuhannesti❤. Pakkaan valmiiksi. Ensimmäiset menee käyttöön perjantaina.

      Poista