sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Puolukkajuustokakku


Tänään testasin uutta Dahlia-vuokaani ja mauksi valikoitui testiin puolukka, sillä käväisimme tyttäreni kanssa hieman puolukkametsässä. Pohjaan laitoin makua antamaan ruskistettua voita, joka tekikin kivan, hieman pähkinäisen maun vaihteeksi pohjaan. Kakusta tuli kivan raikas ja varsin puolukkaisen makuinen! Suosittelen 💓

Pohja:
4kpl Elovena välipalakeksi kaura-puolukka
50g ruskistettua voita

Täyte:
3dl vispikermaa
200g maitorahkaa
200g mascarponea
3-4dl puolukkaa
1,5 dl sokeria
1tl vaniljatahnaa
5 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
3dl puolukoita
1dl sokeria
2dl vettä 
2 liivatetta

Koristeluun esim.
puolukoita varpuineen
rouhittua marenkia

1. Aloita ruskistamalla voi kattilassa, miedolla lämmöllä. Voi saa olla ruskeaa, mutta varo, ettei voi pääse palamaan! Hienonna keksit ja sekoita keskenään ruskistetun voin kanssa. Painele keksimuru vuoan pohjalle, joka on vaikkapa leivinpaperin päällä, leikkuulaudalla. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Keitä kattilassa sokeri ja puolukka niin, että puolukka soseutuu kunnolla. Anna seoksen jäähtyä.

3. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sinne maitorahka, mascarpone ja puolukkasose. Mausta täytettä sokerilla ja vaniljasokerilla makusi mukaan. Kuumenna sitten kattilassa tilkka vettä ja liota sekaan liotetut, puristellut liivateet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Keitä kattilassa puolukoita, sokeria ja vettä kunnolla. Siivilöi kiehunut seos toiseen astiaan ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Anna jäähtyä ja kaada sitten kakun pinnalle varovasti. Anna hyytyä vähintään pari tuntia.

5. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

6 kommenttia:

  1. Moikka,
    Löytyykö vaniljatahnaa normikaupoista?

    Kakku kuulostaa herkulta ja haluaisin ehdottomasti kokeilla��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!!

      Löytyy. Yleensä leivontatarvikehyllyssä, Dr. Oetker-merkkisenä. Kullansävyinen tuubi 😊

      Poista
  2. Minkä kokoinen tuo vuoka on jos tekisi pyöreään vuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa varmaankin tehdä 1,5 kertaisena 😊

      Poista
  3. Ihanan raikkaan näköinen kakku! Minkä kokoiseen vuokaan tuo ohje on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vuoka on melko pieni. Halkaisija n. 20cm 😊

      Poista