torstai 29. tammikuuta 2015

Runebergin tortut


Täydellisen reseptin löytäminen on aina lottovoitto ja tämä on nyt juuri sellainen! Parhaat Runebergin tortut ikinä- ainakin minun suuhuni sopivimmat :) Testasin ensimmäistä kertaa silikonista Runebergin-muottia ja sekin toimi varsin hyvin. Sillä saa paistettua tosin vain 6kpl:tta kerrallaan, mutta pitänee hankkia vielä toinen, nyt kun se on hyväksi havaittu! Torttujen "rouheuteenhan" voit vaikuttaa jättämällä piparit ja mantelit karkeammaksi rouheeksi halutessasi..
 

(6 kpl)

Taikina:
180 g huoneen lämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl karvasmanteliaromia
2 dl manteleita
10 paksua piparkakkua
1 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuokien voitelu:
vuokaspray

Kostutusliemi:
1 ½ dl vettä
½ dl punssia, tai omenamehua
3 rkl sokeria

Kuorrutus:
8 rkl vadelmamarmeladia tai –hilloa
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua tai vettä

 1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Jauha mantelit ja piparkakut. Sekoita joukkoon korppujauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

2.Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Mausta karvasmanteliaromilla. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita mahdollisimman nopeasti tasaiseksi. 


3.Voitele muotti. Voit tehdä nämä vaihtoehtoisesti myös vaikkapa muffinssivuokiin, silloin paistoaika on hieman lyhyempi. Nostele taikinaa lusikalla muottiin. Ei ihan täyteen. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia.


4. Anna torttujen "levätä" 5min. vuoassa, ennen kuin kumoat ne. Jos mahdollista, kostuta ja koristele tortut vasta seuraavana päivänä. 


5. Sekoita kostutusliemi. Valuta lientä leivosten päälle reilusti (lämmin neste imeytyy tasaisemmin). Nostele torttujen päälle lusikallinen marmeladia. Sekoita tomusokeri, vesi ja sitruunamehu. Valuta tahnaa hillosilmän ympärille.

12 kommenttia:

  1. Oli kyllä mahtava resepti! Ehdottomasti parhaat runebergit mitä olen syönyt. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että tykkäsit! Tästä tuli kertaheitolla minunkin suosikkiresepti näihin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ohjetta voin kyllä lämpimästi suositella! Nää on todellatodella hyviä :p

      Poista
  4. Moikka! Ohje vaikuttaa tosi hyvältä. Pitääkin kokeilla. Osaatkohan yhtään sanoa, kuinka monta grammaa tuo 10 paksua piparkakkua on, mulla kun ei kovin paksuja nuo piparit ole, enkä viitsisi ostaa niitä kaupasta, kun on itsetehtyjäkin kotona. Lisäksi huomasin ohjeessa, että muotti pitäisi voidella vuokasprayllä. Silikoniseen vuokaan ei missään tapauksessa saisi vuokaspraytä käyttää, koska se voi vahingoittaa silikonivuoan pintaa. Voitelu on muutenkin turhaa, jos taikinassa on rasvaa. Riittää, kun vuoan huuhtelee kylmällä vedellä. Vuokaa ei siis kuulu kuivata huuhtelun jälkeen. :)

    VastaaPoista
  5. Heippa. Ja kiitos kommentistasi. Tulipa minullekin uutta tietoa tuosta vuokaspray/silikoni yhdistelmästä :) Kiitos. Punnitsin 10kpl noita käyttämiäni piparkakkuja...olivat 133g tarkalleen :) Nämä ovat kyllä superherkullisia!!

    VastaaPoista
  6. Tein tällä ohjeella torttuja ja juttua löytyy myös blogista. Oikein herkullisia ja mehukkaita olivat! :)

    VastaaPoista
  7. Tein elämäni ensimmäiset Runebergin tortut ja käytin tätä sun ohjetta. Hyviä tuli, vaikkakin vähän erilaisia :) Täällä lisää: http://kekseistakintaisiin.blogspot.fi/2016/02/runebergin-tortut.html

    VastaaPoista
  8. Tein nyt jo kolmatta kertaa tällä reseptillä Runebergin torttuja. On erinomainen resepti, voin suositella lämpimästi kokeilemaan. Onnistuu ja maukkaita tulee. Iris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla!! ❤ Kiva, kun viitsit käydä jättämässä kommentin...

      Poista
  9. Nyt tehty Runebergin torttuja tällä ohjeella ja tuli todella hyviä! Kiitos ohjeesta , eikä todellakaan kaivannut mitään nestettä tuo taikina! -Maisa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa!! Kiva kun kävit jättämässä kommenttiakin 😘

      Poista