sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Valkosipulisolmut


Nämä ovat herkkuja, joita aina välillä alkaa tehdä ihan hirmuisesti mieli. Sitten kun puraisee ensimmäisen palan, niin ihmettelee, miksei näitä muista leipoa useammin... Tämän reseptin olen napannut Pullahiiren blogista täältä . Nämä ovat suloisen pumpulisia ja tooooodella herkullisia!! Sopisivat kivasti myös keitolle kaveriksi :)

(noin 14-15 kpl)

2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
4 rkl ruokaöljyä
4-4 1/2 dl vehnäjauhoja


Voiteluun:
50 g voita
2-3 valkosipulin kynttä
noin 3 rkl persiljaa silputtuna


1. Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Lisää joukkoon hiiva, suola, sokeri sekä 2 rkl öljyä. Lisäile vehnäjauhoja taikinan joukkoon ja alusta taikina joko käsin tai koneella niin kauan, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Jätä taikina kulhoon nousemaan noin tunnin ajaksi.


2. Laita taikina leivonta-alustalle ja kauli siitä noin 1 1/2 cm paksu levy. Leikkaa levy kapeiksi suikaleiksi (noin 14-15 kpl) ja kieritä ne solmuiksi. Nosta solmut uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele solmut kevyesti lopulla öljyllä ja anna vielä nousta reilun puolen tunnin ajan liinan alla.



3. Paista 225 asteessa, noin 10-12 minuutin ajan - kunnes pohja ja pinta on kauniin ruskeita. Sillä aikaa, sulata voi kattilassa. Pilko valkosipuli ja persilja. Lisää valkosipuli voin joukkoon ja kuumenna hetken aikaan. Lisää lopuksi joukkoon persilja. Voitele paistetut solmut valkosipulivoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti