lauantai 16. maaliskuuta 2019

Pasteis de nata- leivokset


Minusta tuntuu, että nämä Pasteis de nata-leivokset, ovat tämän kevään trendiherkku. Nämähän ovat siis portugalilaisia vaniljaleivoksia, joita on maustettu hieman sitruunalla ja kanelilla. Itse tein näistä nyt tällaisen pikaversion, jolla saat vähintäänkin herkullista tarjottavaa nopeasti kahvipöytään. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan- ihastut varmasti! 😍

(16kpl)

1pkt laskostettua, esikaulittua voitaikinaa

1rs Viola vaniljatuorejuustoa
1prk (2,5dl) Valion vaniljakastiketta
1pss Blå bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
1,5tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
ripaus kaneli-sokeria

pinnalle tomusokeria

1. Kauli sulanut voitaikina auki hieman suuremmaksi levyksi. Ota pyöreällä stanssilla aihioita taikinasta ja painele aihio pyöreän foiliovuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan pari kertaa.

2. Sekoita tuorejuusto, vaniljakastike, vaniljasokeri ja vaniljakastikejauhe keskenään tahnaksi. Mausta sitruunankuorella. Annostele täytettä kuppeihin, mutta jätä hieman vajaaksi, sillä seos kuohuu uunissa. Ripottele pinnalle kevyesti kanelisokeria.

3. Paista 225 asteisessa uunissa n.15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna leivosten jäähtyä (laskeutuvat myös samalla) ja ripottele pinnalle reilusti tomusokeria ja halutessasi myös kanelia. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti