torstai 28. maaliskuuta 2019

Pekoni-herkkusienipiirakka


Taas tuli tehtyä eräänä iltana iltapalaksi suolaista piirakkaa. Halusin tehdä piirakan, jossa oli pinnalla reilusti rapeaksi paistettua pekonimurua. Kaveriksi löysin kevätsipulia, sekä ruskeita herkkusieniä. Piirakkaa raikastamaan laitoin pohjalle myös hieman punaista paprikaa ja pinnalle reippaasti hienonnettua persiljaa. Kyllä maistui! 😋

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä


Täytteeseen:
200g Creme bonjour Pekoni ja Sipuli-tuorejuustoa
2 kananmunaa
1dl kermaa
150g juustoraastetta
rouhittua mustapippuria

1 nippu kevätsipulia
1/2 punainen paprika 
200g ruskeita herkkusieniä
170g pekonia
tuoretta persiljaa

1. Nypi, tai sekoita huoneenlämpöinen voi, juustoraaste ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi tippa kylmää vettä ja sekoita vielä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin sormin. 

2. Sekoita täytteen tuorejuusto, kananmunat, kerma ja juustoraaste keskenään sekaisin tasaisesti. Mausta seos rouhitulla mustapippurilla ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

3. Pilko paprika ja kevätsipuli. Levitä ne vuokaan tasaisesti. Pilko sitten herkkusienet ja ruskista ne pannulla kevesti öljyssä. Kaada vuokaan. 
Ruskista myös pilkottu pekoni (saa pilkkoa pieneksi), mutta laita se piirakan pinnalle vasta lopuksi.

Asettele sienet sitten piirakan pinnalle ja paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 min, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. 

4. Anna piirakan jäähtyä hetki ja ripottele pinnalle hienonnettu, rapeaksi paistettu pekonimuru, sekä tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti