keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kinuskidonitsit


On ollut mielessä jo pitkään tehdä uusi erä donitseja uunissa, kinuskikuorrutteella. Nyt sitten pääsin testaamaan. Tein muuten samalla ohjeella, kuin aikaisemmin, mutta vaihdoin piimän tilalle kerman. Ja kyllä nämä hyviä ovat kinuskillakin...ei siitä pääse yli, eikä ympäri :p

12 kpl normaalikokoisella donitsipellillä

Aineet:
0.5 dl öljyä
1.25 dl kermaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa


(100g voita sulatettuna)

1. Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon.
 Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.

2.Öljyä minimuffinipelti kevyesti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa koloihin reilu puoleenväliin asti.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa.

3. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä. (Normaalikokoisella muffinipellillä pursota taikina donitsin malliseksi rinkulaksi vuoan koloihin = taikina on vuoan reunoilla ja keskellä on tyhjä aukko. Taikina leviää paistuessa ja keskusta umpeutuu, mutta voit avata sen paistamisen jälkeen esim. omenaporalla. Paistoaika tällöin hitusen pidempi eli uunista riippuen n. 8 minuuttia).

4.Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen parin sekunnin ajan. Laita donitsit ritilän päälle jäähtymään ihan hetkeksi. 


Kinuski:

2dl kermaa
2dl fariinisokeria

1. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 20-30 min., niin, että seos poreilee. Sekoita välillä.

2. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä kunnolla. Dippaa donitsit kinuskiin ja laita hetkeksi kylmään. Dippaa hetken päästä uudelleen. Koristele donitsit sitten haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti