perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kinuskinen jäätelökakku


Hih! Mitä tehdään, kun herkkuhammasta kolottaa ja kotona ei ole tarpeita leipoa mitään? No, tyhjennetään tietenkin vierasvarat pakastimesta ja syödään ne itse! :D Tämän kakun kohdalla kävi juuri näin. Kehittelin pakastimeen itsetehdystä jäätelöstä helpon vierasvaran, joka on kymmenessä minuutissa valmis syötäväksi. Ja voi pojat, että olikin hy-vää!!! :p Itselleni tuli tähän hieman liikaa rasvaa pohjaan, mutta muutan sen reseptiin sopivaksi...

Pohja:
4dl riisimuroja
50g sulatettua margariinia

Täyte:
4 3/4dl kuohukermaa
1prk kondensoitua maitoa (EI valmiiksi keitettyä)

Sisälle ja koristeluun:
1prk kondensoitua maitoa (valmista kinuskia)
100g pekaanipähkinöitä (muutkin käy...ja vaikkapa vadelmat rouhittuina)
vohvelisikareita

1. Voitele 20cm:n irtopohjavuoka kevyesti esim. öljyllä. Sekoita sitten riisimurot ja sulatettu margariini keskenään. Painele seos vuoan pohjalle kevyesti. Laita vuoka pakastimeen täytteen teon ajaksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito. Sekoita keskenään.

3. Ota vuoka pakastimesta ja levitä valmista, kinuskiksi keitettyä kondensoitu maitoa pohjan päälle. Jätä kuitenkin n. 3rkl koristeluun. Levitä sitten kinuskin päälle rouhitut pekaanipähkinät. Kaada kermaseos pähkinöiden päälle.

4. Tiputtele loput kinuskit kakun reunoille lusikalla, noin euron kolikon kokoisiksi täpliksi. Vedä sitten coctailtikulla kinuskin läpi, reunasta sisään päin, että muodostuu sydän kuvio. Laita pakastimeen vähintään viideksi tunniksi, mutta voit yhtä hyvin tehdä tämän vaikkapa kaksi-kolmekin viikkoa aikaisemmin.

5. Ota kakku pakkasesta n. 10min. ennen tarjoilua pehmenemään. Irroita kakku vuoasta ja koristele vohvelisikareilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti