perjantai 3. huhtikuuta 2015

Parsapiirakka



Näin kauppareissulla vihannesosastolla NIIN mahtavan hyvän näköisiä parsoja, etten voinut vastustaa kiusausta. Päätin tehdä suolaisen piirakan, mutta hmm...mitäs muuta siihen keksisi kaveriksi. No joo, toki ilmakuivattua kinkkua, mutta muuta...mitä muuta...? Muistin nähneeni uutta Koskenlaskijaa- Ruoka. Makuna cheddar...joo! Sitä kokeillaan. Ja kyllä kannatti. Tästä piirakasta tuli aivan loistava! Olin ajatellut myös laittaa piirakkaan kirsikkatomaatteja, mutta hups...ne päätyivätkin eilen salaattiin. Jääkaapista löytyi kuitenkin punaista paprikaa ja sekin oli nappijuttu! :)

Pohja:
150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 nippu tuoretta vihreää parsaa
1pkt Serrano-kinkkua
1 punainen paprika
1prk Koskenlaskija ruoka- Cheddar
2 kananmunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria

1. Nypi hieman pehmeän voin joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikinaksi pikaisesti. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan  haarukalla hieman reikiä. Esipaista pohjaa n. 10-12 minuuttia 225 asteessa.

2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla sen aikaa, että pehmenevät.

3. Ota parsoista puinen kanta pois. Mittaa sitten minkä pituisina parsat mahtuvat vuokaan. Pilko loppu varsi paloiksi. Sekoita Koskenlaskija, kananmunat, pippuri, pilkottua paprikaa ja pilkotut parsanvarret sekaisin.

4. Leikkaa ilmakuivattu kinkku pitkittäis-suunnassa halki. Pyörittele parsojen ympärille siivut.

5. Kaada piirakan pohjalle Koskenlaskijaseos. Asettele päälle kinkulla päällystetyt parsat ja parsojen väleihin paprikasiivut. 

6. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Koristele hieman jäähtynyt piirakka persiljalla halutessasi.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä piirakkaa ja Koskenlaskija varmaan kruunaa maun!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Eija! Tästä tuli niin superia, että teen tätä myös lasten synttärikahveille (aikuisille) parin viikon päästä :)

    VastaaPoista