maanantai 2. tammikuuta 2017

Mausteinen tonnikalapiirakka


Hyvää tätä vuotta ihanaiset!  ❤

Tarkoituksenani oli tänään tehdä kinkkupiirakkaa, mutta uudesta vuodesta jäikin tortillojen jäljiltä paljon kaikkea, mitä sitten hyödynsinkin tähän piirakkaan. Halusin tästä mausteisen, joten laitoin paljon jalapenoja. 

Kahvin kaveriksi tämä on hieman liian "tujua", mutta salaatin kaverina erittäin hyvää! Tonnikala, Aura ja jalapeno ovat pettämätön makutrio :p 


Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä

Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä
6-7 rkl  tacokastiketta (medium)
kirsikkatomaatteja
punaista paprikaa
jalapenoja
punasipuli
Aura-juustoa

1,5 dl kermaa

1/2 pss juustoraastetta
(chili-paprika tuorejuustoa)
2 kananmunaa
mustapippuria


1. Nypi hieman pehmeän voin joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikinaksi pikaisesti. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan  haarukalla hieman reikiä. Esipaista pohjaa n. 10-12 minuuttia 225 asteessa. 

2. Leivtä tacokastike esipaistetun pohjan päälle. Murustele seuraavaksi tonnikala kastikkeen päälle.

3. Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Lisää juustoraaste ja kaada massa tonnikalojen päälle. Asettele sitten puolitetut kirsikkatomaatit, suikaloitu paprika ja punasipuli, sekä jalapenot piirakan pinnalle. Ripoittele lopuksi Aurajuustoa päälle.

4. Paista piirakkaa 200 asteessa n. puoli tuntia.

4 kommenttia:

  1. Tein tästä hieman omanlaisen, vehnättömän version. Kiitos reseptistä, oli kyllä ihan mielettömän hyvää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kiva että maistui? :) Millä korvasit pohjan jauhot?

      Poista
    2. Tein sellaisen munakastyyppisen pohjan (just laitoin ohjeen blogiini). Oli kyllä hyvää niinkin! :) Ja nuo täytteet ♥

      Poista
    3. Kävinkin jo kurkkaamassa. Nerokas idea! :) Uskon, että toimii hyvin...

      Poista