maanantai 22. kesäkuuta 2015

Cinnamon rolls


Olen huomannut, että näitä pullia kehutaan kovasti. Pitihän niitä sitten itsekin lähteä testaamaan. Mitenkään kovin kaunista tarjottavaa tämä ei kuitenkaan ole, mutta hyvää kylläkin! :) Extra-pehmeää, mehukasta pullaa. Alkuperäinen ohje on täältä. Tätä herkkua saa kuulema tehdä toistekin!

Taikina:
0,5 l maitoa
100 gr voita
1 dl sokeria
1 pkt (50g) hiivaa
n. 10 dl vehnäjauhoja + 2 dl kaulintavaiheeseen
½ tl leivinjauhetta
½ rkl suolaa

Täyte:
voita
ruskeaa sokeria
kanelia

Kuorrute:
noin 2,5 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
0,5 dl maitoa
25 gr voita
hippunen suolaa

1. Sekoita maito, voi ja sokeri kattilassa ja lämmitä sekottaen niin että ainekset sulavat. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva ja sekoita jotta se liukenee nesteeseen.
Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet keskenään. Sekoita neste ja jauhot keskenään, ei tarvitse vaivata, vain sekoittaa niin ettei ole jauhoklimppejä.
Peitä astia liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin tunnin. (Minulla kohosi reilusti yli tunnin)

2. Kohotuksen jälkeen kaada löysä taikina jauhoitetulle alustalla jossa on reilusti jauhoja.
Vaivaa jauhot taikinaan, niin ettei taikina tartu kiinni kaulimeen ja alustaan.
Sen ei ole tarkoitus kuitenkaan olla mikään napakka taikina, ainoastaan niin ettei se liimaudu kiinni alustaan.

3. Puolita taikina ja kauli siitä tasainen levy, aivan niinkuin korvapuustia tehdessä. Levitä kaulitulle taikinalle voita tasaisesti, ripottele ruskeata sokeria reilusti sekä kanelia.
Kääri rullalle ja tarkista että rulla pysyy kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä tasakokoisia paloja ja nosta ne rasvattuun vuokaan leikkuupinta ylöspäin ja  niin että palojen väliin jää vähän rakoa.
Anna nousta liinan alla noin 20 minuttia. Tee toiselle taikinanpuolikkaalle samoin.

4. Paista uunissa noin 200 asteessa uunin keskivälissä suunilleen 15 minuuttia kunnes pullat ovat päältä vähän ruskistuneet.

5. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään.Kannattaa sulattaa voi esim. mikrossa nesteeksi ja sitten lisätä muut aineet, muista suola! 
Lisää nestettä tai tomusokeria tarpeen mukaan.

6. Kaada kuorrute pullien päälle sikin sokin , mutta kuitenkin niin että jokainen pulla saa kuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti