lauantai 23. huhtikuuta 2016

Vappuinen unelmatorttu (glut.)


Hah! Ensimmäistä kertaa eläissäni onnistuin tekemään nätin kääretortun, mutta olin päättänyt tehdä siitä kuorrutetun, vappu-aiheisen, ilmapalloin koristellun tortun. Noh...ensi kerralla sitten ;) Tässä kuitenkin taas erilaista herkkua munkkien sijasta kahvipöytään. Perinteinen unelmatorttu...hyvää ilman kuorrutteitakin!

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (tai osa vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja, jollei tarvitse olla gluteeniton)

Täyte:
200 g voita
n. 4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista

Pinnalle:
(osa täytteestä)
sokerimassaa
sokerimassakoristeita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan varovasti sekoittaen jauhot ja kaakaojauhe. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia.

2. Kippaa paistunut kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle työtasolle. Anna jäähtyä hetki. Rullaa torttu sitten rullaksi leivinpapereiden välissä ja anna jäähtyä täysin.

3. Vaahdota täytteen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla ja vatkaa sekaan kananmunan keltuaiset. Avaa sitten kääretortturulla, poista leivinpaperi ja levitä 3/4 täytteestä levylle. Rullaa levy kääretortuksi ja kuorruta lopulla täytteellä. 

4. Kauli päälle sokerimassaa ja leikkaa päät siistiksi. Koristele esim. sokerimassakoristeilla.

4 kommenttia: