lauantai 6. elokuuta 2016

Lime curd- juustokakku


Piti valmistaa joku kesäinen juustokakku, joten ensimmäisenä tuli mieleen tämä raikas ja kesäisen värinen kakku. Tämä maistuu neutraalisti limelle, vaikka sitä kakkuun näyttäisi paljon tulevankin. Ja tiesitkö muuten, että lime ja mansikka ovat todella makoisa yhdistelmä, joten koristelussa ei kannata säästellä mansikoita ;)

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
n.1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
reilu puoli purkillista (340g) lime curdia

1 limen mehu
4 liivatelehteä
0,25 dl vettä

Kiille:
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
2 dl vettä
3 liivatetta
vihreää ja keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun esim:

mansikoita
limeä
valkosuklaata
viherherukoita ja herukan lehtiä


1. Murskaa keksit muruksi. Sulata voi ja lisää voisula keksimurskan joukkoon.
Painele keksimuruseos noin 20 cm:n vuoan pohjalle.

2. Valmista täyte vatkaamalla kerma kevyesti vaahdoksi. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri sekä limecurd. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liivatteet kuuman veden joukkoon.

Sekoittele seosta ja annan sen samalla hieman jäähtyä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
 

3. Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle. Laita kakku kylmään mielellään yön yli tai vähintään viideksi tunniksi.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Raasta hyvin pestyn limen kuori ja purista limestä mehu. Lisää mehun joukkoon vesi.
Kiehauta seos ja lisää joukkoon limen kuoriraaste. Lisää elintarvikevärit ja lopuksi liotetut, puristellut liivatteet. Jäähdytä seosta huoneenlämpöiseksi ja kaada se sitten lusikan avulla kakun päälle ja nosta kylmään.
 

5.Kun kiille on jäähtynyt, irrota reunus kakun ympäriltä. Koristele esim. mansikoilla, limen viipaleilla ja viherherukoilla.

8 kommenttia:

  1. Siis kaikki noi curdit on niin lähellä mun sydäntä, että tän kakun on pakko olla taivaallista! ♥ Yks kysymys vaan, tuleeko tuohon siis lemon curdia vai limecurdia? Aattelin vaan kun kakun nimessä ja teko-ohjeessa on lime curdia ja täytteen ainesosissa lemon curdia, että onko ihan tarkotuksella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah! :) Kiitos. Mua alkoi naurattaa, sillä käytän todella harvoin LIME curdia ja usein LEMON curdia. Ohjetta kirjoittaessani koitin oikein tsempata, että menee oikein ja vielä oikoluinkin tekstin olevinaan hyvin. Vaan kuinkas kävikään... :D Korjaan asian. Ja niin- kakku oli herkullista! :p

      Poista
    2. Mulla on joo kanssa ihan sama, että lemon curdia käytän paljon enemmän! Ja haha näitä sattuu, vaikka kuinka lukiskin tekstin moneen kertaan! :D

      Poista
  2. Tein juuri pohja+täytteen jääkaappiin hyytymään, täyte oli taivaallisen hyvän makuista jo! En malta odottaa lopputulosta kiiteen kanssa. :D

    Yksi kysymys kuitenkin olisi, et mainitse ohjeessa mihin tuo täytten limemehu tulee? Itse kuitenkin päättelin että veden joukkoon kiehumaan, joten sinne meni. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinnehän se 😊 Kerropa vielä huomenna, oliko lopputulos mieleinen...

      Poista
    2. Tuli täydellistä!

      Poista
  3. Minkäverran noita värejä kiilteeseen tulee laittaa?

    VastaaPoista