torstai 4. elokuuta 2016

Vaniljainen mansikkapiirakka



Vielä, jos saat käsiisi mansikoita, käytä ne tähän piirakkaan, jossa yhdistyy kivasti vaniljainen täyte, sekä mansikat. Piirakka valmistuu helposti ja maistuu aivan ihanalta. Jollei satu olemaan mansikoita käsillä, tämä onnistuu mainiosti myös mustikoilla, tai vaikkapa punaherukoilla. Vaniljakastikettakaan ei tarvitse erikseen :p

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna+ täytteen valkuaiset
2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 prk Flora Vanilla-vaniljakastiketta
1,5 dl maitoa
1 dl sokeria
4 rkl maizenaa
2 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljasokeria
mansikoita

1. Sekoita pehmeä voi ja muut ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina lusikalla voidellut piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa 10 minuuttia.

2. Pohjan ollessa uunissa, laita kattilaan maito, vaniljakastike, sokeri, maizena ja kananmunan keltuaiset. Kuumenna samalla sekoittaen niin, että seos paksuuntuu kunnolla- varo polttamasta pohjaan! Lisää lopuksi vaniljasokeri ja sekoita.

3.  Kaada vaniljatäyte esipaistetun pohjan päälle ja painele täytteeseen mansikoita. Jatka paistamista vielä 35 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mansikoita ei (ainakaan omalta pihalta) löydy, mutta mustikoita on sitten senkin edestä nurkat pullollaan. Ohje korvamerkitty, ehkä vielä testailen! :)

    VastaaPoista