perjantai 13. tammikuuta 2017

Chili-lohikierteet


Meidän lähimmässä suuressa marketissa myydään kalatiskissä chilin makuista loimulohta (tavallinenkin lämminsavu sopii). Se on niin hyvää, että kokeilin käyttää sitä myös suolaiseen leivontaan. Lorautin joukkoon lisäksi sweet chili saucea ja näihin tulikin kivasti "potkua", mutta maistuivat silti lapsillekin. Kiva suolainen tarjottava illanistujaisiin, kahvipöytään, tai vaikkapa tupaantuliaisiin :) 

1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa

300g lohta
nippu kevätsipulia
3rkl sweet chili saucea
150g chiligoudaa 

kananmuna

 1. Kauli voitaikinaa hieman suuremmaksi levyksi ja levittele siihen murusteltu lämminsavu,-/ loimulohi. Ripottele lohen päälle hienonnettu kevätsipuli, sekä (1/3) raastettua chiligouda. Kaada pinnalle vielä kerros sweet chili saucea.

2. Kääri levy kääretortun tapaan rullaksi ja leikkaa veitsellä n. 3cm:n paksuisia viipaleita. Asettele kiekot lappeelleen uunipellille, leivinpaperin päälle. Voitele kierteet kananmunalla ja ripoittele pinnalle loput juustoraasteet. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia, tai kunnes kiekot ovat kauniin ruskeita. Nauti kiekot vielä hieman lämpöisinä.



2 kommenttia:

  1. Montako kappaletta tällä ohjeella tulee? Voikohan näitä tehdä pakastimeen etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi...en enää ihan tarkasti muista, enkä ole sitä näjemmä tuonne reseptiinkään kirjoittanut 😔 Muistelisin, että 12kpl. Pakastamisen kestää, tottakai! 😊

      Poista