torstai 28. toukokuuta 2020

Mansikka-vaniljaviettelys


Ihanaa!! Kaupasta saa jo ihanan makuisia mansikoita! ūüíď T√§m√§ herkullinen, reilusti vaniljalta ja mansikalta maistuva unelma on kyll√§ aikoihin parasta, mit√§ olen maistanut. Tein t√§m√§n vanhimman tytt√§reni syntt√§rikakuksi, mutta t√§m√§ k√§visi kivasti my√∂s vaikkapa tulevan juhannuksenkin kahvip√∂yt√§√§n ūüíď Testaa ja ihastu!

Taikina:
150g kylmää voita
50g sokeria
1 kananmuna
160g vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:
3dl kermamaitoa
halkaistu vaniljatanko
3 kananmunan keltuaista
60g sokeria
 
38g vaniljakreemijauhetta
25g voita

Päälle:
100g mansikkamarmeladia
tuoreita mansikoita
kiille hyytelösokerista

 1. Sekoita kylm√§ voi ja sokeri kesken√§√§n taikinakoukuilla. Lis√§√§ sitten kananmuna- sekoita ja lis√§√§ kerralla kaikki jauhot. Sekoita taikinaa niin, ett√§ siit√§ muodostuu "pallo".
Kauli taikina pyöreäksi ja painele varoen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä ja laita jääkaappiin.

2. Laita kermamaito (itse laitoin puolet kermaa ja puolet maitoa) kattilaan, voi, sekä vaniljatanko, josta siemenet on raaputettu mukaan. Anna lämmetä lähes kiehuvaksi. Sekoita sillä aikaa keltuaiset, sokeri ja vaniljakreemijauhe keskenään tahnaksi. Kun maito kiehuu, sekoita keltuais-seos joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Anna "pulpahtaa" ja ota pois liedeltä. Poista vaniljatanko ja anna jäähtyä.

3. Paista pohja 190-200 asteessa n. 10-12 minuuttia, niin ettei se kuitenkaan ruskistu. Anna pohjan sitten jäähtyä täysin. Irroita pohja sitten vuoastaan varovasti.

4. Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkamarmeladia. Nostele pohjan päälle vaniljakreemi ja asettele puolitetut, putsatut mansikat pinnalle kauniisti. Sivele lopuksi pinnalle hyytelösokerista tehty kiille. Laita hetkeksi jääkaappiin viilentymään, ennen herkuttelua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti