perjantai 15. toukokuuta 2020

Passionrahkatorttu


Valiolta on tullut kivan raikas uutuusrahka, passionhedelmä. Rahka oli mielestäni erittäin hyvää- jälkimaku oli ehkä ihan hieman esanssinen, mutta tuunattuani sitä tähän torttuun, jälkimakua ei enää ollut, vaan kakku maistui ihanan kesäiseltä ja raikkaalta. Tämä kakku/ torttu on todella helppo ja nopeatekoinen, joten toimii mukavasti vaikkapa kesämökillä.

Voi että- kohta on kesä ja tällaisia kakkuja saa nautiskella terassilla kaikki kesäillat (toivottavasti jo pian ystävien kanssa) 💓

Pohja:
1 iso paketti (350g) Dominoita
90g sulatettua voita

Täyte:
4dl vispikermaa
2prk (400g) Valion maustettu rahka, passionhedelmä 
3 passionhedelmää
2tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria 
5 liivatetta

Koristeluun esim.:
tuoreita mansikoita
passionhedelmää
sokerihelmiä/kuulia
herukanlehtiä

1. Hienonna Dominot ja sekoita ne keskenään voisulan kanssa. Painele keksiseos sitten leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle ja puoleen väliin asti reunalle tiiviisti. Laita vuoka sitten jääkaappiin.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää rahka, sokerit, sekä passionhedelmien "lihat". Sekoita tasaiseksi.

3. Kuumenna kattilassa 2-3 rkl vettä ja lisää sinne liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan sekaan, samalla sekoittaen. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja kolauta vuokaa kevyesti pöydän pintaa vasten, jotta pinta tasoittuu täysin.

4. Laita torttu hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Irroita kakku varoen, veitsen kärkeä apuna käyttäen vuoasta ja koristele kakku sitten haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti