torstai 27. heinäkuuta 2017

Aprikoosi-paahdettu valkosuklaa juustokakku ja arvonnan voittaja


En tiedä kuinka nimetä tämä kakku...aikamoinen sanahirviö 😀 Olkoon nyt noin. On kiva kokeilla aina uusia makuja kakkuihin, niinpä testasin tällaista yhdistelmää. Aprikoosia tulee käytettyä leivonnassa varsin harvoin, vaikka se sopiikin moneen juttuun todella hyvin makunsa puolesta. Paahdettu valkosuklaa taas...AH...kun paahdat sen, niin paahda reilusti ylimääräistä. Se on NIIN hyvää, että sillä on tapana huveta..! 😍 Mieheni maistoi tuota valkosuklaatäytettä jo tekovaiheessa ja sanoi sen olevan yksi parhaista ikinä...olen itse kyllä ihan samaa mieltä. Kakussa se oli vielä lisäksi ihanan silkkistä...


Arvonnan TÄÄLLÄ, voitti nimim. anna s. Onneksi olkoon! 💓 Suorin arvonnan Random.org:lla. Laitan sinulle piakkoin s-postia. Iso kiitos vielä kaikille osallistuneille...ja paljon kiitoksia ihanista kommenteistanne, sekä uusista ideoista! Katsotaan, mitä keksitään 😊

Pohja:
175g kaurakeksejä
50g voita

Aprikoositäyte:
3dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
360g soseutettua säilykeaprikoosia
0,5-1dl sokeria (maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka vettä
(tippa keltaista elintarvikeväriä)

Valkosuklaatäyte:
145g paahdettua valkosuklaata
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka vettä

Koristeluun esim:
suklaakermaa
säilykeaprikoosin puolikkaita
suklaapalloja
suklaaspiraaleja
herukanlehtiä

1. Aloita paahtamalla valkosuklaa. Paloittele suklaa pellille, leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa 5 minuuttia. Kun valkosuklaasta tulee vaaleenruskeaa, ota pois. Palaa helposti.

2. Kuumenna puolet valkosuklaatäytteen kermasta kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää hieman paloiteltu paahdettu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, että suklaa on täysin sulanut joukkoon. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

3. Hienonna pohjan keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle tiiviisti.

4. Soseuta aprikoosit ilman lientä ihan soseeksi. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa aprikoositäytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, aprikoosisose ja makusi mukaan sokeria (jos haluat värjätä keltaisemmaksi, tee se nyt). Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada sitten keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. kaksi tuntia.

5. Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kylmä valkosuklaa kerma varovasti lopun kerman kanssa sekaisin. Lisää joukkoon kevyesti tuorejuusto. Jos massa on paksua, laita kattilaan hieman runsaammin vettä, johon liotat liivatteet. Kaada liivateseos täytteen sekaan ja kaada varovasti aprikoositäytteen päälle. Anna hyytyä vielä ainakin 3 tuntia jääkaapissa.

6. Irroita kakku vuoasta ja koristele mielesi mukaan.

5 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku ja fantastinen koristelu! :D Katsoin ensin värin perusteella, että ylimmässä kerroksessa oli lakritsia, mikä varmasti sekin sopisi aprikoosien kanssa pariksi. :) Aprikoosia ei tosiaankan tule usein leivonnassa hyödynnettyä, korkeintaan pääsiäisenä. Pitäisi käyttää useammin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 Totta muuten...lakritsa voisi olla hyvinkin sopiva makupari tuolle aprikoosille. Tuosta valkosuklaasta yksinäänkin tulisi to-del-la hyvä kakku- kylkeen tuoreita vadelmia! Ah! 😍

      Poista
  2. Upean näköinen tuo kakku ja varmasti myös maistuu😍👌

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa hyvältä - paitsi liivate. Mutta ehkä tuosta voisi kehitellä liivatteettomankin vaihtoehdon.

    VastaaPoista