keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Crème brûlée-piirakka


Muutin lemppari-jälkiruokani Crème brûléen leivonnaiseksi. Tästä tulikin ihan loistavan makuinen piirakka, jonka kruunasivat suuret, kotimaiset vadelmat. Tämän piirakan voi huoletta laittaa tarjolle niin arkiseen kahvipöytään, kuin juhliinkin. Kivan näköisen pinnan tähän saa samanlailla, kuin jälkiruokaankin- polttamalla tohottimella sokeria ruskeaksi. Pinnan sokeri kannattaa paahtaa vasta juuri ennen tarjoilua...😊

Ainoa miinus tästä kakusta sanottavana on se, että tätä tulee santsattua pala jos toinenkin...namnamNAM! 💓

Pohja:
200g digestivejä
70g voita

Täyte:
1dl sokeria (tai ihan hitusen alle)
0,5 tl suolaa
10 pyöräytystä vaniljamyllystä, tai 1 tl aitoa vaniljasokeria 
4 kananmunan keltuaista
5dl kuohukermaa

Pinnalle:
2 rkl hienoa sokeria
tuoreita vadelmia

1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos n.24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Kuumenna kuohukerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Sekoita kerman kuumentuessa teräskulhossa keltuaiset, sokeri, vanilja ja suola keskenään vaahdoksi. Kaada kuuma kerma sitten sekaan ja sekoita kunnolla. Kaada tämä seos takaisin kattilaan ja keitä niin, että seos sakenee...älä kuitenkaan liikaa, sillä muuten seos kokkeloituu (n.1-1,5min max). Täyte jää suht' löysäksi.

3. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jäähtyä. Laita sitten jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

4. Irroita kakku vuoasta ja ripoittele pinnalle ohut kerros sokeria. Polta tohottimella sokeri ruskeaksi.

5. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja nauti hyvän kahvin kaverina.

6 kommenttia:

  1. Creme bruleeta en olekaan koskaan tehnyt juuri tuon tohottimen puutteen takian. :) Näyttää kyllä todella hyvältä ja pinta ihanan rapsakalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanki ihmeessä tohotin. Sillä saa esim. poltettua marenkia ja irroitettua jäiset kakut irtopohjavuoasta helposti 😊 Halvimpia taitaa saada kympillä...
      Tää piirakka taas-ihan napakymppi, vaikka itse sanonkin 😍

      Poista
  2. Jihuu...satuinpas jälleen kerran olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan - nimitäin tyttäreni kahvipöydässä:)
    Pääsin ensimmäisenä maistamaan tässä muodossa omaakin jälkkäriherkkuani. Nyt kaikki ostamaan kaupoista tohottimet loppuun ja tätä tekemään...on muuten aivan huippuhyvää!!! Kiitos Mia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitit nyt on aina "vähän" puolueellisia, mutta olepa hyvä ❤ Ja on tää oikeastikin hyvää...😁

      Poista
  3. Heippa! Minkä kokoista vuokaa käytit tässä?

    VastaaPoista
  4. Heippa!! 24cm:n irtopohjallista piirakkavuokaa 😊

    VastaaPoista