tiistai 11. heinäkuuta 2017

Persikkainen valkosuklaa-nougat juustokakku


Vanhimmalla tyttärelläni on tänään nimipäivä...onhan sekin syy leipoa kakku, onhan? 😏 Halusin taas testata jotakin uutta makuyhdistelmää ja päästä "helpolla". Olen aina tykännyt Blå bandin valkosuklaa-nougatmoussesta, niin siitä se ajatus sitten lähti... 

Valkosuklaan kanssa tulee harvoin käytettyä persikkaa, joten yhdistin sitä tähän kakkuun ja se olikin oikein oiva lisä. Myös säilykepäärynä olisi käynyt maultaan todella hyvin. Itse käytin pohjaan kanelikeksejä, mutta myös kaurakeksit sopivat mainiosti. Kokeilin myös kakun pintaan kylmäkiillettä (saa tukusta), mutta saattaisi onnistua myös hyytelösokerilla. 👍Kakku sai kovasti kehuja...

Pohja:
120g kanelikeksejä
50g voita
4 säilykepersikan puolikasta

Täyte:
2pss Blå bandin valkosuklaa-nougatmousseainesta
3dl vispikermaa
1rs (200g) vaniljatuorejuustoa
tilkka vettä
3 liivatetta

1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk 20cm) pohjalle tiiviisti. Viipaloi persikat ja asettele ne keksipohjan päälle kauniisti. Suihkauta vuoan reunoille vuokasprayta kevyesti.

2. Laita liivatteet likoamaan. Laita kerma ja mousseaines kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaniljatuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita samalla hyvin.
Kaada täyte vuokaan persikoiden päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi, mieluiten yön yli.

3. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla ja tuoreilla kukilla ja esim. herukanlehdillä.


2 kommenttia:

  1. Samansuuntaisia makumieltymyksiä, Valkosuklaa- nougatmousse on herkkua. Kyllä elämässä pitää olla aina kakun verran juhlan aihetta.
    Onko sinulla käyttökokemuksia 00- vehnäjauhoista? löysin pizzapohjaohjeen johon tulisi kyseisiä vehnäjauhoja. Pizzapohja varmaan onnistuu myös tavallisista vehnäjauhoista tai pizzajauhoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä maku sinulla 😊 Toki onnistuu normaali vehnäjauhoillakin. Itse teen aika kovan taikinan, mutten vaivaa kauaa, ettei muodostu liikaa sitkoa. Niin tulee ihanan rapea pohja 😊

      Poista