maanantai 31. heinäkuuta 2017

Wienerit


Minulta kyseltiin reseptiä wienereihin ja huomasin, ettei minulla ole täällä blogissani sellaista vielä ollenkaan. Mikäpä sen parempaa wieneriä sitten, kuin mansikkawiener? Tällä ohjeella tulee 24kpl wienereitä, joihin käy pinnalle lähes mitkä tahansa marjat tai hedelmät. Myös paistonkestävä marmeladi sopii pursotettavaksi pinnalle, ennen wienereiden paistoa. Itse kohotin näitä hieman liian kauan, kun "jäin suustani kiinni" ystäväni kanssa...nämä hiukka "lätsähtivät" sitten voidellessa. Muista laittaa vehnäjauhot hyvissä ajoin pakastimeen, ennen leivontaa. Onnistuvat paljon paremmin kylmillä jauhoilla.

Mutta tiedättekö...näitä voisi tuoreeltaan syödä ainakin kolme...tai neljä 😍 

(24kpl)
4 dl maitoa
80g hiivaa
1 tl suolaa
1dl sokeria
2 kananmuna
n.10-11 dl vehnäjauhoja
80 g voisulaa

Kaulitsemiseen:
400 g voita

Voiteluun:
kananmuna

vaniljakreemijauhetta
vettä/maitoa

tuoreita mansikoita
tomusokeri-vesikuorrutetta
tomusokeria


1. Sekoita suola ja hiiva keskenää kylmän maidon kanssa. Lisää joukkoon sokeri ja kananmuna, sekä osa jauhoista. Sekoita kunnolla ja lisää lopuksi loput vehnäjauhot, sekä jäähtynyt voisula. Sekoita pari minuuttia niin, että taikina sekoittuu tasaisesti. Taikina on suht' löysää.

2. Levitä taikina suorakaiteen kokoiseksi (n.40x60cm) levyksi (käytä reilusti jauhoja ja pyyhi ylimääräiset pois pullasudilla). Ota veitsellä, tai juustohöylällä voista siivuja. Asettele voisiivut keskelle ja taita ensin vasen puoli voin päälle ja sitten oikea puoli vasemman päälle. Käännä "avoimet" päät sivuille. Kauli levyksi ja toista sama muutaman kerran. Jaa taikinapala kahtia. Laita taikinat lopuksi kelmuihin ja nosta jääkaappiin tunniksi- pariksi.

3. Ota toinen taikina pois kelmusta. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja kaulaa n. 45x50cm levyksi ja leikkaa esim. taikinapyörän avulla 12 osaan.  Nostele sitten jokaisen palan kulmat keskelle ja paina sormilla. Laita "nyytti" sitten leivinpaperin päälle, liinan alle kohoamaan. Toista sama koko taikinalle.

4. Voitele kohonneet wienerit kananmunalla. Sekoita vaniljakreemistä ja vedestä/ maidosta tahna.  Nosta vaniljakreemiä pikkulusikallinen kaikkien wienereiden päälle. Paista wienerit 200 asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna wienereiden jäähtyä täysin. Koristele ne sitten vesi-tomusokeriseoksella, tuoreilla mansikoilla, sekä tomusokerilla.


4 kommenttia:

  1. Voi näitä sinun kuviasi..mukava katsoa/lukea tekstiä sellainen pieni kosteus kielen päällä:))) Hyvältä näyttää ja kokeilla täytyy! Ihanaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih...se minulla näisdä onkin ajatuksena 😁 Pistäpä testiin...nää on kyllä toooosi hyviä...

      Poista
  2. Näyttää niin hyviltä ja täydellisiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😁 Täydellisiä nämä ei ole, mutta sitäkin parempia....mums!

      Poista