keskiviikko 9. elokuuta 2017

Rouhesämpylät


Jee! Olen niin iloinen, kun kerrankin kotona tehdyt sämpylät onnistuivat niin hyvin, että niitä olisi voinut luulla kaupasta ostetuiksi. Ihanan rapea kuori ja silti kostean meheviä sisältä. Nämä sämpylät eivät tarvitse, kuin hieman yrttivoita, tai margariinia pintaan 😋 Näistä innostuneena taidan tehdä tänään uuden satsin...

0,5l viileää vettä
0,5tl suolaa
30g hiivaa
1rkl sokeria
25g voita
40g vehnärouhetta
720-750g vehnäjauhoja 
140g grahamjauhoja

1. Laita kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon. Sekoita ensin pari minuuttia niin, että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla keskenään. Lisää sitten nopeutta ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia.

2. Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja peitä kevyesti liinalla. Anna taikinan levätä n.15 minuuttia. Laita sitten uuni lämpiämään 200 asteeseen.

3. Pyörittele taikinasta sitten n. 60g palloja ja kasta päälipuoli sitten esim. unikonsiemenissä kevyesti. Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan n. puoleksi tunniksi. 

4. Laita sämpylät uuniin ja heitä n. 0,5 dl vettä uunin pohjalle ja luukku nopeasti kiinni. Paista sämpylöitä n. 15-20 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Voit varmistaa sämpylöiden kypsyyden naputtelemalla sämpylän pohjaa. Pohjaa naputellessa pitäisi kuulua "kumea" ääni 😊

6 kommenttia:

  1. Hyviltä näyttää ja kuulostaa! Pakko joskus kokeilla:) Lapsena oli ihana tulla kotia kun äiti oli paistanu sämpylöitä...tuoksu tuli pihalle asti:)) Ihanaa keskiviikko iltaa sinne♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos ❤ Tuo maku/ tuoksu-aisti on kyllä kummallinen...tulee tosiaan juuri sellaisia muistoja mieleen pullista ja sämpylöistä itsellenikin 😊 Mukavaa, aurinkoista iltaa sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Tuon paremmin ei sämpylät voi juuri onnistua. Leivontapäivä on suunnitelmissa, ensin kokeilen Ranskalaista Oliivi- tomaattileipää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Oliivi-tomaattileupä kuulostaa ihan älyttömän hyvältä!! Taidanpa hieman googletella...

      Poista
  4. Rouhesämpylöihin laitoin vähän vähemmän jauhoja. Sämpylöista ei tullut niin kauniita kuin sinun, mutta ihanan ilmavia ja tosi maukkaita. Kiitti sinulle ohjeesta - teen uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka ihan kuulla tällaisia onnistumisia 👍 Leivonnan iloa sinne!

      Poista