torstai 17. elokuuta 2017

Kantarelli-kylmäsavuporopiirakka


Tämä kausileivonnainen jakaa varmasti mielipiteitä, mutta kantarellit ovat ainakin omaa herkkuani! Ja joka vuosi on ainakin yksi "pakollinen" piirakka niistä tehtävä. Tänä vuonna kokeilin yhdistää kylmäsavuporoa ja kantarelleja- ja kyllähän ne maistuivat toistensa kaverina ihan täydellisiltä!! 😍

 Tuore timjami olisi kruunannut tämän piirakan, mutta pöydältä löytyi nyt vain ruohosipulia 😊


Pohja:
150g voita
2,25dl vehnäjauhoja
1,5dl juustoraastetta
2rkl kylmää vettä

Täyte 1:
1prk ranskankermaa
1prk Valio koskenlaskija-ruoka
2,5dl juustoraastetta
2 kananmunaa

Täyte 2:
250 kantarelleja
150g kylmäsavupororouhetta/ kylmäsavuporoleikettä
1 iso sipuli
rouhittua mustapippuria

tuoretta timjamia/ruohosipulia

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, juustoraaste ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhoitetuin sormin voidellun vuoan (halk.28cm. pohjalle ja reunoille. 

2. Kuullota pilkottu sipuli pannulla kuultavaksi ja lisää joukkoon puhdistetut (halkaistut) kantarellit. Anna kypsyä hetki ja sammuta liesi. Sekoita joukkoon pororouhe, tai paloiteltu leikkele. Mausta mustapippurilla.

3. Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, sulatejuusto, kananmunat ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan, pohjan päälle.

4. Ripoittele pinnalle kantarelli-poroseosta tasaisesti ja paista piirakkaa sitten 200 asteessa n. 45-50 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ja tarjoile vaikkapa tuoreen salaatin kera lounaaksi, tuoreella timjamilla koristeltuna.

2 kommenttia: