maanantai 7. elokuuta 2017

Lime -valkosuklaajuustokakku


Tällainen joku lime-valkosuklaakakku blogistani jo löytyykin, mutta hieman erilaisella reseptillä. Halusin kuitenkin viime viikolla iltakahville kesäisen juustokakun, niin kokeilin tehdä hieman ohjetta muunnellen uuden. Päätin oikein "mässäillä" väreillä ja mielestäni onnistuinkin. Kakusta tuli pirtsakan vihreä ja tuoreet marjat olivat kuin "piste iin päällä".  Täytteeseen tuli mascarponea, niin siihen tuli kivan samettinen suutuntuma...namskis 😋

Pohja:
175g tasangon sitruunapikkuleipiä
60g voita sulatettuna

Täyte:
3dl kermaa
200g mascarponea
1 limen raastettu kuori
1,5 limen mehu
80g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
2dl vettä
1 limen mehu
05dl sokeria 
(vihreää elintarvikeväriä)
2 liivatetta
tilkka vettä 

Koristeluun esim:
limeä
mansikoita
pensasmustikoita
minttua

1. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa keskenään. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Suihkauta vuoan reunoille hiukka vuokasprayta.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman sekaan mascarpone, limen kuori ja mehu, sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon sulatettu valkosuklaa ja "nostele" se joukkoon esim. nuolijan avulla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää sinne liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.

3. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Laita kattilaan vesi, limen mehu ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja värjää halutessasi vihreällä elintarvikevärillä. Lisää joukkoon lopuksi liotetut, puristellut liivatteet. Anna seoksen sitten jäähtyä lähes käden lämpöiseksi ja kaada se sitten lusikkaa apuna käyttäen varovasti kakun pinnalle. Hyydytä kakkua kylmässä vielä pari-kolme tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla jne.



4 kommenttia:

  1. Oijoi, lime-valkosuklaakakku on ihanaa ♥ Ehkä jopa yks parhaista juustokakuista ikinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! 😍 Ihan älyttömän ihana makupari...

      Poista
  2. Juustokakkua, kun juusto solmii makusuhteita valkosuklaan kanssa ja lime liittyy mukaan, lopputuloksena jotain todella hyvää.
    Olisikohan sinulla ruislihapiirakoiden ohjetta? nuoriso on "tilannut" lihiksiä, mutta ohje on hakusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on 😍 Mieletön herkku!
      Valitettavasti ruislihiksiin ei ole, vain tavallisiin löytyy resepti 😔

      Poista