sunnuntai 6. elokuuta 2017

Vadelma-valkosuklaaleivokset


Tiedän. Tänään olisi ollut kansallinen mustikkapiirakkapäivä, mutta minäpä testailin tulevaa Pop up-kahvilaani varten leivoksia. Näistä tuli todella ihanan vadelmaisia ja makua komppasi valkosuklaa 💓 Jäädytin leivokset silikonimuotissa ja suihkutin jäisen leivoksen päälle suklaasprayta. Raidat ovat spritsattua tummaa suklaata. Päällä vadelmaa, punaherukkaa, sekä lehitihopeaa (eikä foliota, niin kuin vanhin tyttäreni epäili 😆). Mustikkapiirakkaakin on tuloillaan, tarpeet odottelevat jääkaapissa tekijäänsä...

Täyte (8kpl):
2dl vispikermaa
200g vaniljanmakuista rahkaa
200g mascarponea
1tl vaniljasokeria
250g tuoreita vadelmia
150g Ekströms vanhan ajan vadelmahillo (on muuten hyviä hilloja nämä!)
n.80g valkosuklaata
3 liivatetta
1rkl vettä

Pohja:
3-4kpl digestivejä
3rkl voisulaa

1. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, mascarpone, vadelmahillo, sekä tuoreet vadelmat. Sekoita vadelmien rakenne rikki. Mausta täyte vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon varovasti sulatettu, hieman jäähtynyt valkosuklaa.

2. Kuumenna ihan pieni tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita samalla tasaiseksi.

3. Annostele täyte silikonimuotteihin. Hienonna sitten keksit muruksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele keksiseosta täytteen päälle, niin että pohja on tasainen. Pakasta leivoksia sitten vähintään viisi tuntia.

4. Irroita leivokset vuoasta ja suihkauta jäiseen pintaan suklaasprayta halutessasi. Spritsaa sulatetusta suklaasta sitten raitoja ja koristele esim. tuoreilla marjoilla ja lehtihopealla. Anna sulaa sitten tunnin verran.

Muotti on siis tällainen: 


Tervetuloa muuten minun  ja Kukka ja Sisustus Neilikan "Yhdessä taiteillen"- päivään 26.8.2017, jos satut olemaan täällä Lahdessa päin :) Minulla on siellä Pop up-kahvila, jossa voit nautiskella kahvia ja juustokakkua 😋


9 kommenttia:

  1. Voi näitä sinun herkkuja/kuvia...ei näitä pysty edes katsomaan/lukemaan ettei vesi olis koko ajan kielen päällä:))😍 Hyvin voi toivottaa herkullista sunnuntai-iltaa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ❤ Näistä tuli kieltämättä qika herkullisia. Tuo valkosuklaa ja vadelma kyllä toimivat kivasti yhdessä. Mukavaa, sateista sunnuntai-iltaa sinnekin!

      Poista
  2. Onpa kauniita. Miten paljon siitä spraypullosta riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😘 Pullosta riittää varmasti 4-5 juustokakkuun hyvin. Ja ainakin 25 leivokseen...

      Poista
  3. Ihania! Pakkohan näitä on testata :)

    VastaaPoista
  4. Ihania! Pakkohan näitä on testata :)

    VastaaPoista
  5. Voiko täyteohjeella tehdä juustokakun normaaliin tapaan?

    VastaaPoista
  6. Voi varmasti, mutta lisää 1 liivate 😊

    VastaaPoista