sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Suolainen Boston


Otimme jo varaslähdön uuden vuoden juhlintaan. Tein meille ja vieraillemme suolaista Boston-kakkua, johon laitoin hieman italialaistyyppiset täytteet. Tätä on kiva tarjota hieman lämpimänä kahvipöydässä, mutta sopii todella hyvin myös vaikkapa lounaaksi raikkaan salaatin kaverina! 

(2kpl)

Taikina:
3dl vettä
2tl suolaa
30g hiivaa
7dl vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä

Täyte:
vihreää pestoa
200g salamirouhetta/ salamisuikaletta 
250g kuutioitua mozzarellaa
1 punainen paprika
tuoretta basilikaa
(oljyä ja sormisuolaa)

1. Sekoita taikinan kuivat ainekset yleiskoneen kulhossa keskenään sekaisin. Lisää lämmin vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu kimmoisa pallo. Kohota liinan alla tunnin verran.

2. Kaulitse taikinasta n. 25x50 cm levy. Levitä pestoa koko levylle tasainen, ohut kerros. Ripoittele peston päälle kuutioitua paprikaa, salamirouhetta, kuutioita mozzarellaa ja lopuksi nypittyä, tuoretta basilikaa. Kääri rullalle, kuin kääretorttu. 

3. Leikkaa rullasta n.2,5cm:n paksuisia paloja ja asettele niitä voideltuun vuokaan löyhästi, aina leikkuupinta ylöspäin. Voit halutessasi voidella pinnan oliiviöljyllä ja ripoitella vielä sormisuolaa. Salami tosin antaa bostonille kivaa suolaisuutta!

4. Paista bostonit 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti