perjantai 21. joulukuuta 2018

Ranskalainen nougat


Ranskalainen nougat on suussasulava, itsetehty makeinen, jonka miellän helposti joulun aikaan. Tämä herkku kätkee sisäänsä hunajaa, kuivattuja hedelmiä, pistaasia, sekä mantelia. Ohje vaikuttaa alkuun hyvin hankalatekoiselta, mutta sitä se ei ole- vaan on suht nopea valmistaa. Itse maustoin massaa vielä hiukka appelsiininkukkavedellä, mutta sen voi jättää yhtä hyvin poiskin. Miltäs kuulostaa? 😋 Vielä ehtii hyvin jouluksi!

1. 90g valkuaista
375g sokeria
75g vettä
150g glukoosia

 2. 75g hunajaa
2 vaniljatankoa
1rkl appelsiininkukkavettä

3. 200g sulatettua valkosuklaata

4.200g kuorittuja manteleita
200g pistaasipähkinöitä

5. 600g kuivattuja hedelmiä (esim. mango,papaija,ananas)



1. Laita ensimmäisen osion valkuainen yleiskoneen kulhoon. Mittaa loput ainekset kattilaan. Mittaa toiseen kattilaan toisen osion ainekset (halkaise vaniljatangot).

2. Laita valkosuklaa sulamaan. Levitä mantelit ja pistaasipähkinät uunipellille ja paahda niitä 200 asteessa n. 5-7 minuuttia.

3. Laita ykkösosion ainekset kiehumaan ja keitä 160 asteiseksi. Kun lämpötila on noin 140 astetta, laita valkuainen vaahdottumaan. Keitä myös kakkososion ainekset ja poista sitten vaniljatangot. 

4. Kaada ykkösosion kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon sekaan, samalla sekoittaen. Kaada heti perään myös kakkososion liemi.

5. Vaihda yleiskoneeseen lapavatkain ja lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. sekä paahdetut pähkinät ja mantelit. Lisää lopuksi kuivatut hedelmät ja sekoita tasaiseksi.

6. Kaada massa heti vuokaan (n. 25x25cm), jossa on vuokaspraylla suihkaistu leivinpaperi. Tasoita massa nopeasti ja anna jäähtyä. Laita pinnalle kelmu ja siirrä vuoka jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Paloittele ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti