sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Kinuskinen karpalokakku


Nyt on aika aloitella jouluiset leivonnaiset. Ensimmäisenä tein uudella Nordic Waren (Charlotta) vuoallani kinuskisen karpalokakun. Kakun pohja on ihan tavallinen sokerikakku, mutta tähän olisi sopinut mahtavasti myös hieman mantelijauheella tuunattu pohja!

Kakun päälle lisäsin karpalohilloa, vaniljaista mascarponekermaa, kuumaa kinuskia, sekä jäisiä karpaloita. Hirveän esteettisen näköinen kakusta ei tullut, mutta maku olikin sitten herkullinen 😍

Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja

Pohjan päälle:
n. 1dl karpalohilloa 

Vaniljainen mascarponekerma:
2dl vispikermaa
1dl mascarponea
1 vaniljatangon siemenet
30g tomusokeria

Kinuski:
1 2/3dl kermaa
1dl fariinisokeria
10g voita
ripaus suolaa

Jäisiä karpaloita pinnalle

1. Vatkaa pohjan munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n.25 min.). Lisää joukkoon siivilöity jauho ja sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa kakku n. 5 minuutin kuluttua tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä.

2. Laita kattilaan kiehumaan kinuskin ainekset ja keitä n. 20 minuuttia. Lisää lopuksi nokare voita ja ripaus suolaa.

3. Vatkaa kerma ja mascarpone keskenään vaahdoksi. Mausta vaahto vaniljatangon siemenillä, sekä tomusokerilla.

4. Laita karpalohilloa kakun pinnalle. Nostele vaniljainen mascarponekerma hillon päälle kevyesti. Ripoittele kerman pinnalle osa jäisistä karpaloista ja kaada hieman jäähtynyttä kinuskia reilusti päälle. Koristele kakku lopuksi jäisillä karpaloilla ja halutessasi esimerkiksi muutamalla kuusen havulla. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä se näyttää hyvältä! :D Karpalo ja kinuski on ihan täydellinen yhdistelmä :)

    VastaaPoista