torstai 19. elokuuta 2021

Kinuskimarengit


 
Marengit eivät ole ihan suurinta herkkuani, mutta kinuski..ahh, nam!  Löysin täältä ihanan kuuloisen reseptin ja olihan se kokeiltava! 😋 Marengit olivat päältä ihastuttavan rapeita ja sisältä hieman sitkeitä, tahmeitakin jopa. Jos marenki ja kinuski on herkkuasi-kannattaa ilman muuta testata! Kuvan marengit ovat n.nyrkin kokoisia, joten nämä ovat oikeasti SUURIA 😁 Jos haluat, voit ripotella pinnalle, ennen paistoa, esimerkiksi pähkinärouhetta, tai granolaa.

(8 ISOA marenkia):

6 kananmunan valkuaista
400g sokeria
200g eli noin puoli-purkillista kondensoitua karamellisoitua maitoa (eli valmista kinuskikastiketta ;)

1. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen kiertoilmalla.

2. Laita suuri vatkauskulho (tai monitoimikoneen kulho) ison kattilan (kuitenkaan kulho ei saa upota kattilaan)  päälle. Kattilassa tulee olla vettä, mutta ei niin paljon että se osuu kulhon pohjaan.

3. Kiehuta vettä rauhallisella kuplinnalla ja vatkaa sokeria ja valkuaisia kunnes sinulla on vaalea sileä marenki. Tähän menee vähintään 5 minuuttia, luultavasti 7. Voit kokeilla seosta sorimiesi välissä - siinä ei tulisi tuntua enää sokerikiteitä kun se on valmista.

4. Siirrä kulho pois vesihauteesta (monitoimikoneen kulho koneeseen) ja vatkaa marenkia täydellä teholla 10 minuuttia kunnes se on jäähtynyt.

5. Pudota marengin päälle lusikalla kinuskikastiketta - älä sekoita! - ja nostele sitten kahdella lusikalla marengit pellille , leivinpaperin päälle.

6. Voit tiputellla ensin melkein kaiken kinuskin ja kun kulhossa näyttää olevan enää valkoista marenkia , voit lisätä loput kinuskista nokareina ja nostella loput marengit pellille.

7. Paista marenkeja tunti uunissa.

8. Sammuta uuni ja jätä marengit kuivumaan vielä pariksi tunniksi.

 
Marengit kannattaa säilyttää ilmatiiviissä rasiassa . Pari päivää ne säilyvät ilman kanttakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti