sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Suklaa-kaurakeksit

 

Tiedättekö ne Kantolan suklaiset kaurakeksit kaupanhyllyltä? Ne ovat mielestäni ihan täydellistä herkkua kahvin kanssa, vaikken mielestäni mikään keksinsyöjä olekaan. Yritin tehdä itse vastaavia ja täytyy sanoa, että näistä tuli omaan suuhuni vielä parempia. Täydellisen kauraisia, rapeita, sekä täyteläisen suklaisia! Saatoinpa maistaa yhden, jos toisenkin... 😌

(20 kpl)

Taikina:
125g voita
80g fariinisokeria
2rkl siirappia 
100g pikakaurahiutaleita 
100g vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
 
Kuorrutus:
100g tummaa suklaata
10g voita
 
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita tasaiseksi. 
 
2. Lisää voi-sokerivaahtoon kaurahiutaleet, vehnäjauho, suola, sooda ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

3. Tee 22g painoisia palloja pellille ja painele n. n.5cm:n levyiseksi kiekoksi. Muista jättää rakoa, sillä nämä leviävät paistuessaan jonkin verran.

4. Paista keksejä 10-12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita (varo-nämä paistuvat helposti liikaa). Anna jäähtyä.

5. Sulata vesihauteessa voi, sekä 60g suklaata. Lisää sulaneen suklaan joukkoon loppu, rouhittu suklaa ja sekoittele tasaiseksi.

6. Levitä jokaisen keksin pinnalle n. teelusikallinen suklaata ja anna suklaan sitten jähmettyä ennen syömistä.

4 kommenttia:

  1. No nyt löytyi taas sopiva ohje keliaakikollekin. Suu söisi, mutta michelin-renkaisiin tulee liikaa painetta. Mutta painetaan mieleen, mistä resepti löytyy tarvittaessa. Kiitos ja hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvin onnistuu gluteenittomanakin, kun vaihtaa vain jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

      Ja hyvä on välillä vähän herkutellakin, renkaista huolimatta ♥️

      Poista
  2. Piparin ja suklaan väliin kinuskia ja olisi täydellistä

    VastaaPoista