maanantai 20. helmikuuta 2017

Keväinen unelmatorttu



Heti, kun aurinko vähänkin pilkistää, alkaa tehdä mieli jotain pirtsakkaa, kevään väristä. Sisältähän unelmatorttu on tuhtia tavaraa, mutta näyttää värejensä puolesta ihanalta värikkään kuorrutteen alta. Pakkohan tätä ei ole kuorruttaa, on todella hyvää ilman "pilpatuksiakin" :p

Ps. Kakkuviikari löytyy myös Facebookista ja Instagramista 😊

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g voita
2 1/4 dl tomusokeria
3 kpl keltuaista
1 rkl vaniljasokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon sekaan.
Kaada taikina uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa n.8min.

2. Kumoa pohja uunista otettuasi sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniliinisokeri ja vatkaa tasaiseksi.

4. Kumoa täyte jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaisesti. (Jos haluat kuorruttaa tortun sokerimassalla, levitä osa täytteestä kääretortun pinnalle, sokerimassan alle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

5. Päällystä halutessasi sokerimassalla ja koristele suklaasulalla ja esimerkiksi koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti