tiistai 7. helmikuuta 2017

Karpalomuffinssit toffeekuorrutteella

 

Herkullisia muffinsseja, vielä herkullisemmalla toffeen makuisella kuorrutteella. Nämähän kävisi hyvin esim. ystävänpäiväksikin, eikö totta? Karpalo raikastaa kivasti näiden makua ja sen tilalle sopisi hyvin myös puolukka. Ei nämä nyt hullumman näköisiäkään ole :)

Taikina (12kpl)

100 g voita
2 dl sokeria
3, 5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2,5 dl karpaloita

Kuorrute:
1/2 ps Tsinuskitoffeita
1 dl kuohukermaa
1,5 dl vispikermaa

1. Kuumenna kuohukerma kattilassa. Lisää tsinuskitoffeet ja anna sulaa joukkoon tasaisesti. Jäähdytä jääkaappikylmäksi (mieluiten yön yli). Vatkaa seos kylmänä vaahdoksi ja lisävaahdotettuun vispikermaan.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita kevyesti ja lisää sitten munat yksitellen, sekä lopuksi kerma.  Sekoita taikinaan lopuksi karpalot ja annostele taikina sitten muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa n. 25min.

3. Kuumenna kuohukerma kattilassa ja lisää toffeet. Anna niiden sulaa täysin ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Vatkaa se jäähtyneenä vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon vatkattu vispikerma.

4. Pursota muffinssien päälle toffeekuorrutetta ja koristele haluamallasi tavalla.  Esimerkiksi toffeekastikkeella, fudgekuutioilla, sekä sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti