keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Dumle-muffinssit suklaakuorrutteella


Voihan suklaa. Sitä tekee aina välillä mieli niin paljon, että on pakko keksiä joku ihana överisuklainen herkku, jota voi mussuttaa suu ruskeana! Tällä kertaa tein toooodella suklaisia Dumle-muffinsseja, joihin (tottakai!) oli tehtävä pintaan vielä suklainen kuorrutekin. 


Samalla pääsin kokeilemaan uusia Russian-tyllia, joita olen saanut kokeiluun. Kauniit pursoitukset näillä tulikin, eikä tarvitse olla edes mikään pursotusvirtuoosi saadaksen tällaisen kauniin kuorrutteen...<3

(12kpl)

150g voita
1,5dl sokeria
1 rkl Dr.oetker vaniljatahnaa
2 kananmunaa
1 3/4 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2,5tl leivinjauhetta
50 g taloussuklaata
1 Dumle-patukka

12 Dumlea

Kuorrutus:
2dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
150g taloussuklaata

Pinnalle:
valmista suklaakastiketta
rouhittua suklaata

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon osa jauhoista, sekä kananmunat. Lisää maito,
vaniljatahna, kaakaojauhe ja loput vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon lopuksi leivinjauhe, sulatettu taloussuklaa, sekä rouhittu Dumle-patukka. Sekoita lopuksi kaikki kevyesti yhteen.

2. Annostele taikinaa muffinssipellin päällä oleviin muffinssivuokiin ja paina lopuksi keskelle yksi Dumle. Peitä karkit levittämällä taikinaa
pikkulusikalla, niin, että ne peittyvät

3. Paista keskitasolla uunissa 225 asteessa n. 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä

4. Valmista kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto, sekä sulatettu taloussuklaa. Pursota pinnalle.

4 kommenttia:

  1. Aika syntisen näköisiä! Nam! ;D

    VastaaPoista
  2. hei, miksi kuorrutteissa käytetään tuorejuustoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Se antaa pikkuisen jäykemmän rakenteen kuorrutteelle, kuin pelkkä kerma 😊 Antaa toki myös makua..

      Poista