perjantai 10. huhtikuuta 2015

Mustikkapiirakka


Teinhän mä sille hanipöölle eilen tietenkin herkkujakin, koska hän vietti syntymäpäiviään...ja ranskankermassa alkoi päiväyskin lähestyä. Olen aina ennen laittanut kermaviiliä, mutta tuolla ranskankermalla tuli niiiiin paljon parempaa ja ihanan samettista, että aion laittaa sitä jatkossa aina. Tein ihan perinteisen mustikkapiirakan, koska juhlimme täytekakun kera vasta viikon päästä. Kyllä nämä "perinneherkut" on vaan niin hyviä...

Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mustikoita
300 g ranskankermaa
2kananmunaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna,  lisää vehnäjauho ja leivinjauhe.

2. Voitele piirakkavuoka voilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille.

3. Sekoita kulhossa ranskankerma, kananmunat ja sokerit. Kaada valmista täytettä puolet marjojen alle ja toinen puolikas päälle.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia (tässä vuoassa tunti).
Anna marjapiirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Pyörittelin juuri yhtenä päivänä mustikkarasiaa pakasteella käsissäni ja ajattelin, että pitäisi tehdä pitkästä aikaa mustikkapiirakkaa. Tämä ohje menee kyllä ehdottomasti kokeiluun!!! Todella herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Tämä oli tooodella hyvää. Söin varmaan puolet itse :p Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Mustikkapiirakkaa ei voita mikään! Nyt harmittaa, että olen antanut tuon oman Gerbera-vuokani pois.. nimittäin piirakka näyttää tyylikkäältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Noihin perinteisten herkkujen ohjeisiin kun ei oikein rohkene kajota, niin eri muodoilla sentään saa vaihtelua. Vaikkakin mustikkapiirakka on aina hyvää- muodossa, kuin muodossa :p

      Poista
  4. Oli muuten hyvääää! Kovasti tuli kehuja ja reseptiä sai laittaa jakoon.

    VastaaPoista