torstai 12. lokakuuta 2017

Saksanpähkinäbrownie


Brownie on ihanaa. Hieman mutakakkumaista, helppotekoista suklaista herkkua. Kun brownietaikinaan lisää vielä hieman lempipähkinäänsä- ja päälle hiukka vaniljajäätelöä...namm...herkutteluhetki on täydellinen. Brownie kannattaa valmistaa päivää, pariakin aikaisemmin, niin maut tiivistyvät jääkaapissa. Tarjoa tämä herkku kuitenkin huoneenlämpöisenä!

300g kananmunaa
240g sokeria
240g fariinisokeria
180g tummaa suklaata
340g voita
80g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta
200g saksanpähkinää rouhittuna

1. Sekoita kananmuna ja sokerit sekaisin kulhossa. Sulata kattilassa keskenään voi ja suklaa (varo, ettei pala!).

2. Lisää voi-suklaaseos kananmuna-sokeriseoksen kanssa keskenään. Lisää joukkoon siivilöidyt vehnäjauhot, kaakaojauhe, sekä rouhitut saksanpähkinät. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n.35x35cm).

3. Paista 160 asteessa n. 20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Nam!! Noita pitää kyllä joskus kokeilla, kiitos reseptistä! Mukavaa syksyistä viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli sen verran nam, että kannattaa ehdottomasti kokeilla. Toimii hyvin myös hasselpähkinöillä, tai pistaaseillakin 😍

      Poista
  2. Hei! Tarkistaisin tuon kananmunien määrän. Onko se 3 kappaletta vai 300 grammaa (eli 5-6 kananmunaa)? Kiitos etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Eli 300g~ 5 kananmunaa 😊 Tää on ihanaa 😍

      Poista