keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Nopea gluteeniton omenapiirakka


Tätä piirakkaa olen tehnyt lukemattomia kertoja, sillä tämä on luotto-ohjeeni makeaan piirakkaan. Tämä on helppotekoinen ja tosi nopea. Kaikki ainekset vain sekaisin kulhoon ja haluamasi marjat, tai hedelmät päälle. Nyt kokeilin piirakkaa gluteenittomana ja tämä oli ihan unelman pehmoista ja superhyvää vaniljakastikkeen kanssa nautittuna, vielä hieman lämpöisenä.

Saisinpa jotenkin välitettyä tämän huumaavan omenan ja kanelin tuoksun sinulle!

150g voita tai margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2dl kermaa
3,5dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

n.1 kg omenoita
kanelia-sokeria

1. Viipaloi pestyt omenat viipaleiksi.

2. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Kippaa taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 26-28cm).

3. Lisää lopuksi päälle omenansiivut ja riputtele pinnalle kaneli-sokeria.

4. Paista 175 asteessa n. 45min.

5. Tarjoile vaniljakastikkeen ja/ tai jäätelön kanssa. NAMI!

6 kommenttia:

  1. Oi miten herkulliselta näyttää♥ Voi nam! Ihanaa syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Herkkua kyllä onkin 😍 Mukavaa alkusyksyä sinnekin!

      Poista
  2. Olipas hyvvee ja niin pehmeätä! Iso lovi tuli vuokaan myöhäisillä iltakahveilla. Tein eka ihan tavallisista vehnäj. mutta gluteenittomankin teen isänpäivän onnittelijoille! Kiitos tästäkin reseptistä!

    VastaaPoista