lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän mokkaleivokset


Oma maa mansikka...muu maa mustikka. Mustikat sopivat värinsä puolesta tällä kertaa paremmin, mutta muoto, kahvi, lippukin...on siinä pieni punainen lanka nyt kuitenkin :)

Pohja: 150g kaurakekesejä
            75g voita

Täyte: 2dl kuohukermaa
           1prk vaniljarahkaa
           130g valkosuklaata
           n. 1,5dl sokeria (maun mukaan)
           2tl vaniliinisokeria
           1,5rkl pikakahvijauhetta
           5  liivatetta
           0,25dl vahvaa kahvia

1. Murskaa keksit hienoksi. Lisää voisula ja taputtele muruseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kerma ja pikakahvijauhe kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sokerit, rahka ja sulatettu valkosuklaa.

3. Liota liotetut liivatteet kuumaan kahviin ja lisää se täytteeseen ohuena nauhana, samalla vatkaten.

4. Kaada täyte murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi, tai mielellään yön yli.

5. Leikaa hyytyneestä kakusta muotilla leivoksia ja koristele mielesi mukaan.

3 kommenttia:

  1. Vautsi, kuinka täällä onkin ihania leipomuksia ♥ Katselin tuota leivosta ja aattelin onnistuiskohan tämän tehdä suoraan tuohon suomimuottiin tai vastaavaan, mitäs aattelet?
    Hyvää Joulua!

    VastaaPoista
  2. Voi, kiitos kaunis :) Hmm...uskon, että voi tehdä, mutta kannattaa varmaanki sipaista öljyä muotin reunoille ennen täytteiden laittamista. Irtoaa varmaan paremmin hyydyttämisen jälkeen :) Oikein hyvää joulua sinullekin!

    VastaaPoista