torstai 11. joulukuuta 2014

Jouluinen marenkikakku


Tässä meidän tämän vuotinen jälkiruokaherkku! Jos vain yhtään pidät marengista. Itse en pidä, mutta tämä kakku oli namia. Tein tätä eilen ystävälleni ja äidilleni kahvin kanssa tarjottavaksi ja päätin tehdä myös jouluksi! Unohdin itse sokerin kermasta, mutta tästä olisi mielestäni tullut aivan liian makeaa, jos olisi sen laittanut. Tuli myös hieman kiire koristelun ja kuvaamisen kanssa- joten tästä saisi kyllä helposti kauniimmankin ;) Ohje on kirjasta Kakkujen kuningattaret.

(n. 10 palaa, gluteeniton)

Marenkipohja:

4 valkuaista  
2,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Luumutäyte:

200 g kuivattuja luumuja  
3 rkl sokeria  
2 tl kanelia  
 1 tl inkivääriä  
vettä

Kermatäyte:

3 dl kuohukermaa  
1 prk (200 g) vaniljarahkaa  
1 tl vaniljasokeria  
3 rkl paahdettuja mantelilastuja

Valmista luumutäyte kakun kokoamista edeltävänä päivänä. Kumoa luumut kulhoon. Sirottele päälle sokeri ja mausteet. Kaada kulhoon vettä sen verran, että luumut juuri ja juuri peittyvät. Kuumenna mikrossa 2 minuuttia. Nosta luumut jäähtyneenä jääkaappiin.

Tee marenkipohja. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri-perunajauhoseos vähitellen, koko ajan vatkaten. Jatka, kunnes vaahto on kiiltävää ja niin kovaa, että vatkaimella nostamasi vaahto jää harjanteeksi. Pursota tai levitä seos lusikalla leivinpaperille kahdeksi samankokoiseksi pyöreäksi tai neliön muotoiseksi levyksi. 

Kypsennä rapeiksi miedossa 90-asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Jätä levyt jäähtymään ja irrota ne paperista varovasti metallilastalla. Voit tehdä levyt muutama päivä ennen kakun kokoamista. Säilytä ne kuivassa paikassa. Jos marenkilevyt sitkistyvät säilytyksen aikana, pane ne hetkeksi 75-asteiseen uuniin rapeutumaan.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita siitä 2/3 rahkaan. Valuta liemi pois luumuista. Paloittele hedelmät ja sekoita rahkaseokseen. Levitä seos marenkilevyjen väliin. Mausta loppu kermavaahto vaniljasokerilla ja pursota koristeeksi kakun päälle. Sirottele vaahdon päälle paahdettuja mantelilastuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti