perjantai 17. helmikuuta 2017

Suolaiset voitaikinasarvet


Suolaiset voitaikinasarvet ovat kivoja iltapalaherkkuja, tai mikseivätpä ne sopisi vaikkapa tarjottavaksi juhlapöytäänkin. Laitoin alle kaksi täytevaihtoehtoa, mutta sarvet voi yhtä hyvin täyttää vaikkapa kermalla ja mansikkahillolla, jos haluaa tehdä makean version.

Muotteja löytyy netistä nimellä "sarvimuotti", mutta onnistuu niinkin, että tekee foliosta kartion, jonka ympärille taikinan kieputtaa :) Samalla tekniikalla saa pullataikinasta muuten kivat laskiaispullatkin...

Sarvet:
Esikaulittu, laskostettu voitaikina
kananmuna
                     
Täyte:
150 g ranskankermaa
1 punasipuli
200 g kylmäsavulohta
nippu tilliä
sitruunapippuria
sitruunamehua
sinappia
sokeria

tai

Täyte:
Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
kinkkukuutioita
punaista paprikaa kuutioina
ruohosipulia 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaulitse sitten voitaikina levyä hieman reilummaksi.

2. Leikkaa voitaikina pizza/taikinapyörää apuna käyttäen n. 1,5cm levyisiksi nauhoiksi.

3. Voitele "sarvimuotit" kevyesti margariinilla (ei välttämätöntä).

4. Kääri taikina suikaleet spiraalimaisesti muotin ympärille, aloittaen kapeasta päästä.

5. Voitele "tötteröt" kananmunalla ja paista uunissa n. 10-15 min., kunnes ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä. Valmista sillä aikaa täyte.

6. Pilko täytteestä riippuen ainekset pieneksi ja sekoita ranskankerman, tai tuorejuuston sekaan.

7. Valuta täytettä jäähtyneeseen sarveen pikkulusikkaa apuna käyttäen.

14 kommenttia:

  1. Kauniita ja herkullisia. Itsellä tulee tehtyä suolaiset versiot ihan sämpylötaikinasta...monasti teen muutaman "tötterön" ja lopputaikinasta sitten sämpylöitä, pitsakkaa tms. Totta on, että ilman noita valmiita muottejakin onnistuu hyvin. Ja saa itse päättää muotin koonkin. Varotoimenpiteenä olen joskus folion päälle kietaissut leivinpaperia, kun vähärasvaisesta sämpylätaikinasta olen tötteröitä/sarvia tehnyt. https://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/02/suolaiset-totterot

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä vinkistä, Mimmi 😘

    VastaaPoista
  3. Moikka! Tehdäänkö suolaiset ja makeat siis molemmat tuosta esikaulitutusta laskostetusta voitaikinasta? Facen kautta pomppas tää postaus näkyviin ja aattelin synttäreille tehdä näitä. :)

    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Juu...kaikki sarvet tehdään samasta taikinasta. Sisälle vaan tosiaan makea, tai suolainen täyte 😊

      Poista
    2. Jees, kiitos! Vielä tuli mieleen että montako yhestä levystä tulee? :) Pitänee tutustua tähän blogiin lisää, kun alkaa vapaat niin kerkeää.

      -M-

      Poista
    3. Voi että...hmm...olisikohan ollut n. 12kpl 😊 Kiva, kun löysit blogini...

      Poista
  4. Onko sillä väliä kumpaa käyttää ranskankermaa vai tuorejuustoa tuolla kinkku täytteellä?

    VastaaPoista
  5. Tyhmä kysymys: Poistetaanko muotti ennen paistoa? Romahtaako?

    VastaaPoista
  6. Heippa! Nämä paistetaan siis muotteineen päivineen. Muotti kannattaa ottaa pois vasta sitten, kun sarvet ovat täysin jäähtyneet 😊

    VastaaPoista
  7. Hei, kiitos tosi hyvästä ja näppärästä ohjeesta!☺️ Meillä on yhdistetty mikro-uuni (jossa siis molemmat toiminnot samassa uunissa) ja sinne ei saa laittaa alumiinia/foliota. Olen hyvin vapaalla kädellä tehnyt leivinpaperista kartio-/tötterömuotit ja ne toimivat tosi hyvin, tulee vain yksilöllisiä torvia, mutta se ei haittaa. Niitä muotteja voi käyttää useamman kerran��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Aikamoinen idea- mutta hyvä sellainen 👌 Eikä se ulkonäkö... vaan se maku 😋

      Poista