tiistai 14. helmikuuta 2017

Marenkileivokset

                               
     Hyvää Ystävänpäivää  kaikille teille, blogini lukijoille 💓

Marenki ei ole koskaan ollut mitään lempiherkkuani, mutta nyt markkoinoille on tullut jos jonkin makuisia tomusokereita. Itse tein nämä marengit Vaniljafudgen-makuisella tomusokerilla ja näistä tuli ihan mielettömän herkullisia. Sisälle vielä hiukkasen lemoncudia, kermaa ja marjoja, niin marenkileivokset ovat valmiita tarjottavaksi, vaikkapa Ystävälle!

 4 keskikokoisen kananmunan valkuaista
150g Vaniljafudgen-makuista tomusokeria
pinkkiä pastaväriä

1. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon. Vaahdota niitä hetki täydellä teholla. Lisää joukkoon vähän kerrallaan tomusokeria. Kun vaahto on niin jämäkkää, että vatkainta nostettaessa vaahtoon jää "harja", on marenki valmista. Värjää marenki haluamallasi värillä.
(Jos haluat marenkiin "raitoja", tee pursotuspussiin esim. grillivarrastikulla, joka on kastettu pastavärissä, raitoja)

2. Annostele marenkimassa pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota leivinpaprein päälle marenkipesälle ensin pohja ja sitten reunat. Paista marenkeja 100 asteessa tunti. Sammuta sitten uuni ja jätä marengit uuniin muutamaksi tunniksi. 

3. Noosta jäähtyneen marengin päälle hieman lemoncurdia, kermavaahtoa, sekä marjoja. 


2 kommenttia:

  1. Ihan tuli kesä mieleen marenkileivoskuvasta.
    Hyvää ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista