sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Suklaiset mansikkaleivokset


Löysin kaupasta todella hyvännäköisiä mansikoita...ja niistähän tämä ajatus sitten lähti. Suklaiset pohjat, joiden päällä hieman mansikkamarmeladia, runsaasti suklaista kermaa ja tuoretta mansikkaa. Ei voi olla pahaa 😀 Näistä tuli kivan pieniä, muutaman suupalan kokoisia herkkuleivoksia, joita voisi tarjoilla vaikkapa juhlissa pieninä makeina. 

Pohjataikina säilyy muuten jääkaapissa jopa viikon, niin tämän voi tehdä "jemmaan" hyvissä ajoin, ennen h-hetkeä. Ohjeella tulee n. 10 kpl.

Pohjataikina:
75g voita
30g sokeria 
25g kananmunaa
100g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta
1,5g (0,5tl) leivinjauhetta

Päälle:
2dl vispikermaa
120g tummaa suklaata

mansikkamarmeladia
tuoreita mansikoita

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon tehokkaasti samalla sekoittaen kananmuna. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja kääri kelmun sisään jääkaappiin. Anna tekeytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.

2. Pehmennä taikina ja kauli noin 3-4mm:n paksuiseksi. Laita taikina metallisiin leivosvuokiin ja pistele pohjaan pari reikää. Paista 220 asteessa reilu 5min. (tarkkaile paistoaikaa- suklaisesta pohjasta on vaikea nähdä, ettei pala reunoilta). Anna pohjien jäähtyä ja irroita ne sitten vuoista.

3. Kiehauta kerma ja laita sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä jääkaappikylmäksi. Vatkaa kerma sitten vaahdoksi.

4. Annostele "kuppeihin" mansikkamarmeladia ja pursota suklaakermalla ruusuke. Koristele tuoreilla mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Sopisiko maito tai valkosuklaa tumman suklaan tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Ainakin maitosuklaa sopii varsin hyvin 😊 Itse teen tummasta, ettei tule ihan hirmuisen makeita...

      Poista